29 Kasım 2013 Cuma

Beyaz çikolata soslu Havuçlu Kek



MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
2 tane rendelenmiş orta boy havuç
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Üzeri için: 1 paket hazır beyaz çikolata sosu kullandım.Ama isterseniz beyaz çikolatayı benmari usulü eritip öyle de kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI:

  • Yumurtaya sıvı yağ ekleyip köpürene kadar çırpın.Şekeri ekleyip çırpmaya devam edim.
  • Havucu, cevizi, tarçını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • 2,5 su bardağı una kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip eleyerek havuçlu karışıma ekleyelim.
  • Daha önce yağlayıp unladığımız kek kalıbına döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45-50 dakika pişmeye bırakıyoruz.



28 Kasım 2013 Perşembe

Kaymaklı ve Reçelli Pankekler (PANCAKE)


MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çimdik tuz

YAPILIŞI:

  • Derin bir kaba yumurtayı kırın.Üzerine süt ve sıvı yağ dökün.İyice çırpın.Üzerine un ve kabartma tozunu eleyip,ekleyin.Tuz ve şekerini de ekleyerek pürüssüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın.
  • Küçük boydaki bir tavanın tabanını hafifçe yağlayın.Tavayı yüksek ateşte kızdırın.Daha sonra ocağın altını kısın.Pankek harcından yarım kepçe alıp,tavaya dökün.Kenarları toparlanıp, üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin.15-20 saniye kadar da diğer tarafını pişirin. 
  • Eğer küçük boy tavanız yoksa orta boy bir tavada hamuru fazla yaydırmadan pişirebilirsiniz.



24 Kasım 2013 Pazar

Fındık Kaplamalı Çikolatalı Elmalar


Özellikle meyve yemeyen çocuklar için ne kadar güzel bir alternatif öyle değil mi? Hatta kendimizi de arada sırada böyle farklılıklar yaparak şımartabiliriz.Tabii bu sadece elma için geçerli değil.Muz, çilek ve portakal benim çikolayla bütünlüğünü en çok sevdiğim meyvelerdir. Şimdi o meyvelere elmada eklendi :) Diğer meyvelerle de aynı şeyi yapabiliriz. Çikolatanın her şeye yakıştığını düşünürsek eğer üretmek bizim için hiç de zor olmaz.

23 Kasım 2013 Cumartesi

Evde Lor peyniri Yapımı

ÇÖREK OTLU LOR PEYNİRİ


3 kg süt kullanarak yaptım.Öncelikle sütü kaynatalım.Kaynayan süte 1 çay bardağı kadar sirke koyalım ve kesilmesini bekleyelim.Bu arada ocağınız kısıkta kalabilir.Tıpkı resimdeki gibi kesikler oluşak.Suyu tamamen yeşil olup kesikler çoğalınca süzdüreceğiz.
Temiz bir beze süzdürüp peynirin toplanmasını sağlayalım.Suyu iyice süzülen peyniri fazla bekletmeden hatta daha sıcakken derin bir kaba alıp tuzunu atalım ve elimizle yoğurur gibi karıştırıp tuzlanmasını sağlayalım.
Ilınan ve hatta soğumaya yüz tutmuş peynire çörek otu katarak lezzetini daha da artırabilirsiniz.Ben öyle yaptım ama sevmeyenler koymayabilirler.Sonra elimizle parça parça ufalayarak biraz dışarıda kurumasını sağladıktan sonra peynir kabımıza alıp dolapta muhafaza edebiliriz.Yaklaşık 250 gr kadar çıktı.


20 Kasım 2013 Çarşamba

Evde Sosis Yapımı

TAVUK SOSİS YAPIMI


Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü, 100 ml süt, 1 yumurta, 30 gr yağ, küçük bir soğanın yarısı, tuz ve karabiber
Yapılışı: Resimde gördüğünüz gibi tavuk göğsünü ve diğer malzemeleri de mutfak robotuna alıp püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.Daha sonra derin bir kaseye alıp tuzunu ve karabiberini katıp karıştıralım.Streç film kesip hazırlamış olduğumuz tavuk püresini üzerine koyalım silindir şekli verelim ve iki ucunu ters yöne bükerek kapatalım.Tıpkı şeker kağıdını büker gibi yapıyoruz.Sonra iki ucuna düğüm atalım.Bu işlem ilk yapışta sizi biraz zorlayabilir ama bir iki yapmadan sonra eliniz alışacaktır.
 İşte sonuç...Bu şekilde hazırlanmış olacak.Bağırsak kullanmadan yapabileceğiniz en güzel yöntemlerden biridir.
 Sosislerim artık hazır.Neredeyse yarım kilo kadar çıktı.Tam 472 gr geldi.
Bir tencereye yeteri miktarda su koyup kaynatalım..Kaynayan suya sosisleri koyalım ve pişmeye bırakalım.Yaklaşık 10 dk içinde olacaklar.Zaten değişimi pişerken gözlemleyeceksiniz.Pişen sosisleri kevgir yardımıyla alalım ve soğumaya bırakalım.Soğuyan sosisleri streç filmden ayıralım.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup arkalı önlü nar gibi kızartalım. 
AFİYET OLSUN...

Kafesli Elmalı Kurabiye


MALZEMELER:
150 gr margarin (yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
aldığı kadar un
Elmalı iç harcı için: 3 adet orta boy elma, 4 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, ceviz(koymasanız da olur)
YAPILIŞI:
Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve cevizden biraz daha büyük boyutta bezeler hazırlanır.Bezeler merdane yardımıyla biraz açılır ve içine önceden pişirip soğuttuğumuz elmalı harç konulur.Hamurun yarısına elmalı harç, diğer yarısına bıçakla çizikler atılır. 5,6,7,8 kadar çizik atabilirsiniz.


Kesik kısma doğru rulo şeklinde sarılır ve ay şekli verilir.

Yağlı bir hamur olduğu için tepsiyi yağlamadan direk dizebilirsiniz.Veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizebilirsiniz.
Önceden ısıttığımız fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim.

19 Kasım 2013 Salı

Kesme-İzmir kesmesi


MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı da olur)
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 su bardağı un (az gelirse hamuru toparlamak için biraz daha ekleyebilirsiniz)

İç Malzemesi İçin:
Kakaolu kek
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı kuru üzüm (sarı olanından)
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: Susam veya file badem

YAPILIŞI: 
Ilık sütün içine şekeri ve mayayı ekleyip kabarmasını bekleyelim.Daha sonra sıvı yağ, tuz ve yumurta akını ilave edelim.Yavaş yavaş un ilavesiyle yoğurmaya başlayalım.Yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edelim.Bir kaç dakika tezgah üzerinde yoğuralım.Bu şekilde özdeşleşen hamuru tekrar kabımıza alalım ve mayalanmaya bırakalım.Bu arada iç harcını hazırlayalım.Elimizle ufaladığımız ya da robottan geçirdiğimiz kekin üzerine cevizi, üzümü ve tarçını ilave edelim.Yavaş yavaş sütü ilave edelim bir kaşık yardımıyla karıştırarak sürülebilecek kıvama getirelim.
Mayalanan hamuru 2 beze yapalım.Çok inceltmeden merdane yardımıyla biraz açalım.Üzerine iç harcını sürüp rolu yapalım. 
Hazırlamış olduğumuz ruloyu 2 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dik vaziyette dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürüp file badem ya da susam serpelim.Benim file bademim yoktu.Ama görsel açıdan file badem daha güzel oluyor.
Önceden ısıttığımız180 derecelik fırında pişirelim.

18 Kasım 2013 Pazartesi

Hazır yufkayla Gül böreği


MALZEMELER:
6 adet yufka (1 kg)
Sosu için :
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
yarım su bardağı yoğurt
Patatesli İç Malzemesi için: 4-5 adet orta boy haşlanmış patates,1 büyük soğan,1yemek kaşığı biber salçası.tuz ve baharatlar
Patatesli harcın hazırlanması: Önceden haşlanmış olan patatesleri çatalla ezin.Bir tavaya biraz sıvı yağ koyup küçük küpler halinde doğranmış soğanları koyup soteleyin.Üzerine biber salçası koyup sotelemeye devam edin.Sonra patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

YAPILIŞI:

  • Her bir yufka dörde bölünür
  • Elde ettiğimiz üçgenlere hazırlamış olduğumuz sos sürülür
  • Geniş kısma harç sürülür ve uç kısma doğru rulo sarılır.Elde edilen uzun ruloyu bir ucundan tutup içe doğru çevirerek sarıp gül şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Üzerine kalan sos sürülür çörek otu veye susam serpilir.
  • Önceden ısttığımız fırında  kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...

17 Kasım 2013 Pazar

Kabak çekirdekli ekmek


Daha önce Evde Fırın Ekmeği tarifi vermiştim.Buraya tık tık lütfen...
Aynı tarifin içine bir avuç kadar kabak çekirdeği koyarak yapıyoruz.
Verdiğim tüm ekmek tariflerini beyaz ekmek yemek istemeyenler tahıllı olarak uygulayabilirler.Kahvaltıda mis gibi tazecik ve tertemiz ev ekmeği yemek kadar keyifli bir şey olmadığına emin olabilirsiniz.

16 Kasım 2013 Cumartesi

Evde Tereyağ Yapımı

Sürekli  olarak inek sütü aldığımdan epey kaymak biriktirme şansım oluyor.Ben de süt kaymağı biriktikçe ya krema ya da tere yağı yapıyorum.Bir önceki kaymak tarifimi merak edenler buraya tık tık lütfen...Sayfamda görsel olarak paylaştığım ev yapımı doğal ürünlere ayrıca tıklayıp göz gezdirebilirsiniz.Doğal beslenmek bizim için her şeyden daha önemli.Bu sebeple ev yapımı ürünler benim için birinci sıradadır.İhtiyacımız olan tek şey süt kaymağ,ı mikser ve biraz da su.İşte yapım aşamalarıyla beraber evde tere yağı yapımı:

750 gr kadar süt kaymağım vardı.Bu kadar kaymağı nasıl ve nerede biriktirdiğimi merak ederseniz sıklılka süt aldığımı söylemiştim.Her kaynatmada büyük bir kase kadar kaymak çıkıyor.Sütlerin maşallahı var.Hem çok lezzetli hem de oldukça yağlı.Ben de her defasında kaymakları toplayıp bir kaba koyarak dondurucum da saklıyorum.Yapacağım zaman bir gece öncesinden çıkarıp açılması için bekletiyorum.Daha sonra da ne için kullanacaksam ona göre işlemden geçiriyorum.Yukarıda gördüğünüz resimlerde kaymağı derin bir kaseye alıp çırpmaya başlıyorum.Bu işlem oldukça uzun sürüyor.Yaklaşık 1 saatte ancak oluyor.Ama sonucuna değer öyle değil mi? İşte buradaki son resimde artık yavaş yavaş olmaya başladığının habercisi.Çırptıkça krema gibi olacak.Krema görünümüne geldikten sonra çırpmaya devam edeceğiz.Yavaş yavaş pütürleştiğini ve artık tere yağı olma yolunda ilerlediğini göreceksiniz. 
Pütürleşen kaymağa yaklaşık 1 su bardağı kadar(miktara göre daha fazla da olabilir,benim miktarım fazla olduğundan ben biraz daha fazla ekledim) su ekleyerek artık kaşık yardımıyla tere yağını toplamaya başlıyoruz.Mikserin işi burada sona eriyor.Bundan sonrası kaşıkla yapılacak.Suyu ekleyince nasıl toplandığını göreceksiniz.Artık toplanan kaymağı sudan alıp bir süzgece koyabiliriz.Ben üzerindeki suyu akıtsın diye süzgece koydum.
Önce alimünyum folyo serdim. Sonra üzerine streç film serdim.Streç filmin üzerine tere yağını koyup elimle şekil verdim.Sonra kenarlarından kapatarak sardım.Son olarak streç filmle de kaplayarak yarım saat dondurucuda beklettim.Bu sırada iyice kendine gelmiş olan tere yağını dondurucudan alarak buz dolabına kaldırdım.Hem bu şekilde kahvaltılara koyarken kesmek de ayrı bir güzel oluyor.Bazen biraz büyük kesip yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi top top yapıyorum.Tabii görsellik biraz da sizin hayal gücünüze kalmış.Mesela bir kısmını baharatlayıp minik kalıplara koyup görsel açıdan şık sunumlar yapabilirsiniz.Hem baharatlı tere yağını yemeklerde bile kullanabilirsiniz.Ayrı bir lezzeti olur.

15 Kasım 2013 Cuma

Çörekotlu Mini Kurabiyeler


MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin ya da tere yağı (yumuşamış)
2 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (akı içine sarısı dışına)
aldığı kadar un

YAPILIŞI: Derin bir kapta un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım.Özdeşleştirdiğimiz karışıma kabartma tozu ve yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.İstediğimiz gibi şekil verip üzerine yumurta sarısı sürelim.Önceden ısıttığımız fırında pişmeye bırakalım.

14 Kasım 2013 Perşembe

Patatesli Tepsi Poğaçası (kabartma tozlu)


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket margarin ya da tere yağı (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 paket kabartma tozu
2-3 çay kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
Üzeri için: 1 çorba kaşığı sıvı yağ,1 çorba kaşığı yoğurt ve çörekotu
İç malzemesi için: 3 tane haşlanmış patates, 1 tane kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ, 1-2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber


YAPILIŞI:
  • Öncelikle iç malzemesini hazırlayalım.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber kavuralım.Kavrulunca içine salçayı ezilmiş patatesi,tuzu ve kara biberi katıp kısık ateşte 4-5 dk kadar kavuralım.Altını kapatıp soğumaya bırakalım.
  • Patates bir kenarda soğumayı beklerken hamuru yoğuralım. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.Özdeşleştirdiğimiz malzemelere un ve kabartma tozunu katarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.10 dk dinlendirelim.
  • Hamuru 2'ye bölelim.Büyük boy dikdörtgen veya kare borcamı yağlayıp bir parçayı tepsiye incelterek yayalım.Üzerine patatesli harcı döşeyelim.Kalan hamuru patatesli harcın üzerine yayalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurt karışımı sürelim.Çörek otu serpelim.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirelim.

Vazgeçilmez Lezzet KISIR



MALZEMELER:
2 su bardağı ince bulgur
2 diş sarımsak
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
8-10 adet kıvırcık yaprakları
2 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz (salçanız tuzluysa hiç koymayın)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 limonun suyu

YAPILIŞI:

  • Bulguru derin bir kapaklı kaba koyun.Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun ve kabınızın kapağını kapatarak bulgurun suyu çekmesini ve şişmesini bekleyin.
  • Bulgur şişip soğuduktan sonra baharatlarını, salça ve dövülmüş ya da rendelenmiş sarımsağı ekleyerek karıştırın.
  • İnce kıyılmış yeşillikleri, yağını ve limonunu koyun.
  • Tüm malzemeyi harmanlayın ve servis edin.

Afiyet olsun...

13 Kasım 2013 Çarşamba

Kemik Suyunda Pişmiş Etli Yaprak Sarma


Malzemeler:
500 gr asma yaprağı
İç malzeme:
300 gr orta yağlı kıyma(150 dana+150 koyun olursa daha lezzetli olur)
1 çay bardağından bir parmak eksik pirinç
2 tane orta boy soğan
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
8-10 dal maydonoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,kara biber,pulbiber,kuru nane çok az kimyon
2-3 su bardağı kadar önceden haşlanmış kemik suyu (tuzlu olmasın)

YAPILIŞI:

  1. İç malzemeyi hazırlamakla başlayalım.Kıymayı derin bir kaba alalım.üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinci koyalım.İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.Domatesi rendeleyip içine katalım.Salçaları, tuzunu ve baharatlarını katalım.Elimizle iyice karıştırarak harcımızı harmanlayalım
  2. Bir gece öncesinden suya koyup fazla tuzunu arındırdığımız asma yapraklarını süzgece alıp suyunu süzdürüyoruz.
  3. Geleneksel sarma yöntemiyle sarıp tencereye dik bir şekilde diziyoruz.Diğer tarifimde olduğu gibi.Yukarıda verdiğim linkten tıklayıp bakabilirsiniz.
  4. Üzerine kemik suyu ve sıvı yağ gezdirip pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun...

11 Kasım 2013 Pazartesi

üzümlü ve cevizli Truff



MALZEMELER:
Artan kekiniz varsa onu kullanıyoruz yoksa hazır kek ya da kendi yaptığınız kakaolu bir kek olmalı
1 paket çikolata sos (tarife göre pişiriyoruz)Eğer  çikolata sosunuz yoksa profiterol tarifimin içinde kendi yapabileceğimiz çikolata sos tarifi var.Bakmak için tık tık lütfen...
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
truffları bulamak için hindistan cevizi

YAPILIŞI:
  • Elimizle ufaladığımız keke pişirip soğuttuğumuz çikolata sosu döküp yoğurmaya başlıyoruz.Hamur kıvamına gelen keke ceviz ve üzümü ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Daha güzel kıvama gelmesi için buz dolabında 1 saat kadar bekletiyoruz.
  • Dinlenen harcdan ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlak yapıyoruz hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.

Afiyet olsun...

tere yağlı pratik poğaça (kabartma tozlu)


MALZEMELER:
100 gr eritilmiş tere yağı
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
iç malzemesi: beyaz peynir ve maydanoz
üzeri için: çörek otu ve susam

YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.Elimizle karıştıralım ve yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapalım.Elimizle biraz açıp peynirli harcı koyalım ve kapatalım.Tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu,susam serpelim. 200 derecelik önceden ısıttığımızfırında kızarana kadar pişirelim.
AFİYETLE...

10 Kasım 2013 Pazar

Ahududu Marmelatlı Kek


MALZEMELER:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
2-3 çay bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
Üzerinin sosu için: Ahududu marmelatı


YAPILIŞI:
  • Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Sıvı yağ ve yoğurdu katıp çırpılmaya devam edilir.Kabartma tozu,vanilya ve un elenerek katılır bir kaşık yardımıyla karıştırılır.Üzerine rendelenmiş limon kabuğu eklenerek pişireceğimiz kalıba dökülür.180 derecede pişirilir.Fırından çıkarıp ılınmaya bırakılır.
  • Ilınan keke kalem ya da ilaç şırıngasıyla delikler açılır.
  • Üzerine özellikle de deliklerden içeriye girecek şekilde marmelat dökülür.Biraz beklenir.Kek marmelatı içine çekecektir.Daha sonra dilimleyerek servis edilir.

AFİTEY OLSUN...

8 Kasım 2013 Cuma

Tatlı ev ekmeği


MALZEMELER: 
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ılık su
4 yemek kaşığı şeker
bir tutam tuz(isterseniz eklemeyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:
  • Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım.
  • Maya eriyene kadar elimizle sıvıları karıştıralım.Yavaş yavaş unu ekleyelim.
  • Epeyce yumuşak bir hamur elde edelim.Hamur yumuşak olacağından elinize biraz yapışabilir.Ama yoğurdukça kıvama geliyor.Yapışsa bile elinizden ayrılıyor.
  • Kıvamı yakalayınca bir saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğuralım biraz un serpip toparlanmasını sağlayalım.
  • Yuvarlak şekil verip üst kısmına bıçakla çizip artı işareti yapalım.Üstteki resimde gördüğünüz gibi olacak.
  • Pişirme tepsisine almadan önce tepsinin altına un serpelim.Hamuru tepsiye alıp tekrar üzerine de biraz un serpelim.Tepside 15 dk kadar mayalanmaya bırakalım.Bu esnada üzerine temiz bir bez örtebilirsiniz.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verelim.Yaklaşık yarım saat kırk dakika da pişecektir. 


6 Kasım 2013 Çarşamba

Etli Taze Patlıcan Dolması


MALZEMELER:
5-6 adet patlıcan

İç malzemesi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
2 tane orta boy soğan
1 adet orta boy domates
3 diş sarımsak
yarım demet maydonoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz,kara biber,pulbiber,kuru nane çok az kimyon

YAPILIŞI:

  1. İç malzemeyi hazırlamakla başlayalım.Kıymayı derin bir kaba alalım.üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinci koyalım.İnce kıyılmış soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyelim.Domatesi rendeleyip içine katalım.salçaları, tere yağını, tuzunu ve baharatlarını katalım.Elimizle iyice karıştırarak harcımızı harmanlayalım.
  2. Daha sonra patlıcanları büyüklüğüne göre ikiye yada üçe bölüp bir oyacak yardımıyla içlerini oyalım ve harcımızla dolduralım.
  3. Tencereye dik bir şekilde dizip ağızlarını kare kare kestiğimiz kırmızı biberle kapatalım.Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave edelim ve sıvı yağ gezdirip pişmeye bırakalım.
  4. Harcınız bitmezse eğer bitene kadar doldurmaya devam edebilirsiniz.
afiyet olsun...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...