18 Ocak 2014 Cumartesi

Kabartma Tozlu Hamur Kızartması



Malzemeler: 1 çorba kasesi kadar yoğurt, 1 yumurta, 1 pk kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı şeker,aldığı kadar un
YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içine alalım.Elimizle yumurta dağılana kadar karıştıralım ve yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurdan yumruğunuz kadar bezeler oluşturup çok inceltmeden unlayarak merdane yardımıyla açalım.Kızgın yağda kızartalım.

11 yorum:

  1. Eline sağlık Şulecim .Bende çok sık yaparım .Kabartma tozuylada yapılanı çocuklarım daha çok seviyor.Ayrıca şekilli oluşlarıda çok iyi fikir sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,Aynen öyle şekilli olunca bizimkileri de ayrı bir cezbetti :)

      Sil
  2. Allahim annemin tarifini vermissin Sule,aglicam simdi! Özledim galiba,ben anneminki gibi yapamasamda defterimde "annemin tarifi" diye gecer,calismalarim devam ediyor! Cocuklarda seviyor,seninde eline saglik,,sekilli yapmak hic aklima düsmedi,halbuki cocuklar bayiliyor hersey seklilden sekile dönüsünce! Afiyetler olsun,bu ara kilo verme derdindeyim,bakalim,bir müddet un seker yok.sevgiler,iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim,dilerim en yakın zamanda kavuşursunuz anneciğinle.Madem sen diyettesin, çocukllara yap bari :) kendin yeme canım :)
      Teşekkürler sevgilerimle...

      Sil
  3. bende çok sık olmasada arada yaparım.ama sanırım kabartma tozlu bu tarif daha pratik.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok pratik bir tarif,kesinlikle denemelisin.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...