9 Şubat 2014 Pazar

Etli Yeşil Fasulye


Malzemeler:
1 kg taze fasulye
250 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yeteri kadar sıvı yağ, tuz ve sıcak su

Yapılışı:
  • Tencereye sıvı yağı alalım.Kızdırdığımız sıvı yağın üzerine etleri atalım ve kızartalım.Bu işlem etin daha iyi pişmesi ve yumuşak olması için gerekli.
  • Kızaran ve rengi iyice dönen etlerin üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyerek etlerle beraber soteleyelim.
  • Ardından salçaları da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine yeşil fasulyeleri ekleyelim.Biraz da fasulyeyle etleri çevirelim ve tuzunu ekleyelim.
  • Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
Afiyet Olsun...

14 yorum:

  1. Eline sağlık canım mevsim sebzesi ya birde bakla tarifi paylaşsan bizimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bişkekte bu söyledikleri bulmak zor.Baklayı çok severim ve canım da istiyor ama malesef burada yok.-15 -20 dercede ne bulursak o artık :) Bu sebeple yazdan dondurucuyu hep dolduruyorum.

      Sil
  2. Zeytinyağlılar var ama sebze yemekleri diye özel bir yerin yok değilmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım,sulu yemek türlerini ya da sebzeli yemekleri genelde ana yemeklerde veriyorum.Bu arada yukarıda yazmayı unutmuşum.Yorumun için teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  3. Yazdan fasulyeyi az koymuştum bu sene.Özlemişim fasulyeyi.Ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  4. fasulyede eti pek yakıştırmam ama güzel görünüyor tabi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef biz de tam tersi bir durum söz konusu olunca etli yapıyorum ben de .Etsiz yapınca eşim yemiyor.Kızlarımda aynı babaları gibi.Ama ben de sebzeleri etsiz tercih edenlerdenim ama evde en çok ne tercih ediliyorsa onu yapıyorum genelde.Teşekkürler sevgiler...

      Sil
  5. çok severim.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Bende bir iki paket yazdan buzdolabina koydum ama dolabın buzluğu fazla almıyor. Haliyle başka şeyler de konuyor.yer musait olsa hemen ilk iş bir derin Dondurucu alacağım. Annemin var, çok iyi oluyor. Bende yazın ki taze fasulyeye değilde, kısin pişirdiğime mutlaka böyle kıyma olsun, et olsun birşeyler koyarım. Lezzetli oluyor o zaman. Seninki de nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık şulem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma ablacım.Evet dondurucuya ben de burda alıştım valla.Sanırım Türkiyede dolabın dondurucusu yetmez bana.Alırım yeniden gibi geliyor.Yazdan konuluyor yine epey birşey.Hayırlısı bakalım.Sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...