21 Şubat 2014 Cuma

Fırında Kuzu Kol

Doğal beslenmiş bir hayvanın etinin lezzetini tahmin ediyorsunuzdur.Yediği otların aroması etin lezzetine yansır.Kırgızistanda böyle doğal beslenen hayvanları bulmak hiç de zor değil.Hayvanlar dilediğince yayılıp doğal yetişen otları yiyerek besleniyorlar.Çok fazla uzatmak istemiyorum,Kırgızistan gezilerimizde bu konudan oldukça bahsetmiştim.Hatta yaylada durup et sevdalısı eşim dayanamayarak bir koyun kestirmişti.İşte o posta buradan bakabilirsiniz.Neyse uzun lafın kısası cuma gününe yakışır bir tarifle hafta içine veda edelim istedim.Nasıl yaptığıma gelince...
 MALZEMELER:
1 adet kuzu kol
2 adet orta boy soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 yaprak defne yaprağı
dağ kekiği, pulbiber eğer varsa doğal tuz kullanınız
üzeri için 2 kaşık zeytinyağı.
YAPILIŞI: Piyazlık doğradığımız soğanları fırın tepsisine alalım.Üzerine arkalı önlü tuzlayıp karabiber ve kekik serptiğimiz kuzu budunu yerleştirelim.Üzerine yuvarlaklar halinde doğradığımız sarımsakları koyalım.Defne yapraklarını koyalım.Üzerine 2 kaşık zeytin yağı gezdirelim.Zeytin yağını etin aromasını ön plana çıkardığı için kullanıyoruz.Önce yağlı kağıtla üzerini kapatıp ardından alüminyum folyoyla hava almayacak şekilde fırın tepsisini kaplayalım.250 derecede önceden 5 dk kadar ısıtılmış fırına verelim ve dereceyi 200'e düşürüp 2 saat kadar pişmeye bırakalım.Fırından almaya yakın üzerini açıp ve 5 dk kadar da bu şekilde pişirip fırından alalım.  

İşte fırından çıkmış hali.Kokusunu ve lezzetini size nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama görüntüden lezzetini tahmin edebileceğinizi düşünüyorum.Et lokum gibi oldu ve kemiğinden ayrıldı.
Yanında bulgur pilavı ve salatayla servis yaptım.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin....

11 yorum:

  1. hımmm olsada yesek ....ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. et yemeklerini çok severim.ellerine sağlık canım.neffis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık Şulecim çok leziz görünüyor Bende eskiden koyun etini çok severdim beslenme tarzlarındanmıdır nedir şimdiki koyun etlerinde ağır bir koku oluyor Ne şnşlısınız afiyet olsun size sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki yediklerinden kaynaklı olabilir o koku.Ama doğal beslenmiş bir hayvan da o kokuyu duymuyorsun.Apayrı bir lezzeti oluyor.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  4. Görüntüler süper. Tek sorun kokan bir cinsi var koyunun ona rastlamamak. Şu saatte aç karnına dayanmak mümkün değil. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler İlhan bey.Özellikle doğal beslenmiş bir hayvansa etinde yediği dağ otlarının aromasını ve kokusunu duyabiliyorsunuz.Hatta yazımda belirttiğim gibi bizim yaylada alıp kestirdiğimiz koyunun etinde kekik kokusu ve aroması vardı.Çok güzel etler yedik biz orta asya da.Türkiyede bulmak zor.O yönden kendimizi şanslı hissediyoruz.

      Sil
  5. lokum gıbıdır emınım kı :) bayılırım ben :) sevgıler

    YanıtlaSil
  6. canım deneyeyim diyorum ama doğal olmağı için burdakiler nasıl olur bilmiyorum enfes görünüyor

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...