18 Şubat 2014 Salı

Kibrit Salata


Orta asyaya özgü mükemmel bir salata tarifi daha öğrendim.Hemen yaptım.Sevgili Saadet ablamda yemiştim.İlk etapta oldukça ilginç gelse de tadı çok hoşuma gitti.Eminim bu ilginç salatayı siz de beğeneceksiniz.Adını ben Türkçeye uyarlayarak değiştirdim.İşte tarifi :

Malzemeler: Lahana, havuç, kırmızı pancar, patates, tuz ve tatlandırmak için mayonez
Yapılışı:
Bu salata malzemesinin içinde sadece pancar ve patates pişmiş olacak.
Lahana ve havucu çiğden koyuyoruz.
Öncelikle kabuklarını soyduğumız kırmızı pancarı çok yumuşatmadan haşlamaya bırakalım.
Bu esnada patatesleri soyup kibrit şeklinde rendeleyelim ve kızartalım.
Not: Tüm malzemeleri kibrit şeklinde rendeleyebilmek için özel aparatlı rendelerden kullanmalısınız.Bizim bildiğimiz klasik rendelerle olmuyor.
Havucu rendeleyelim.
Lahanayı çok ince olacak şekilde kıyalım.
Lahanayı ve havucu çok az tuzla ovalım ki biraz yumuşasın.
Haşlanan pancarı da kibrit şeklinde rendeleyelim.
Yukarıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi tüm malzemelerimi özenle hazırladım.Artık karıştırma vakti geldi.
Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırdım.Zaten pancarın rengi tüm salatayı etkisi altına alacaktır.Üzerine mayonez sıkın ve tekrar karıştırın.Salatamız artık servise hazır.İster porsiyonluk,ister ortaya vs.Nasıl isterseniz o şekilde servis edebilirsiniz.
Not: Tüm malzeme rendelendiği için oldukça bereketli bir salata oluyor.Fark ettiyseniz ölçü vermedim.İlk etapta denemek için yapacaksanız eğer tüm malzemelerden 1'er tane kullanarak yapabilirsiniz.Ben 2'şer taneden yaptım.Lahana ölçüsü olarak da küçük boy bir lahanın 4/1 kadarını kullanabilirsiniz.

18 yorum:

  1. Değişik ama lezzetli bir salata olmuş..Kızarmış patates çıtırlığı ile de hoş bir lezzet katıyordur.. Ellerinize sağlk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler sevgi hanım.Aslında patatesin o kıtırlığı tüm malzemeler birleşince kalmıyor.Ama kızarmış patatesin tadı salataya ayrı bir lezzet veriyor.
      sevgiler...

      Sil
  2. Şuleciğim eline sağlık.Çok farklı bir salata.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Sıradan bir rende ama sadece değiştirilebilen bıçak aparatları var.Türkiye de de vardır muhakkak,pazarlarda olabilir.

      Sil
  4. gercekten lezzetlı bır tarıf bızde oğrenmıs olduk elıne sağlık

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık canım. Çok değişik bir salata.hem değişik hem besleyici. Afiyet şifa olsun sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Fatma ablacım,sevgiler...

      Sil
  6. farklı tatları bulup bizlerle tanıştırmayı seviyorsunuz teşekkürler' ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında olunca öyle oluyor tabii :) buradaki kültürü ve yemekleri de tanıtmaya çalışıyorum.teşekkürler sevgiler...

      Sil
  7. Aslında bizim yemek kültürümüze de uygun. Sadece kızarmış patates konması değişik. O da zaten herkesin sevdiği şekli patatesin. Okurken aklıma geldi patatesin kızarmış olması ters geliyorsa acaba haşlanmış da olur mu? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet orta asya yemekleri bizim damak zevkimize çok uyuyor.Ama salatalar konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Ben sadece beğendiklerimi yapıp paylaşıyorum.Çok farklı ve çeşitli salata türleri var.Değişik soslar ve baharatlarla tatlandırılmış.Bu salataya gelince orjinali böyle ama haşlanmış patatesle aynı lezzeti verir mi bilmem.Denemek lazım tabii...
      Teşekkürler...

      Sil
  8. asya mutfagı deyınce ben bır nefes alırım :) cok severım cunku :) ellerınıze emegınıze saglık

    YanıtlaSil
  9. Ben bir kere yedim buna benzer bir salata..Aynen patatesler kibrit çöpü gibiydi..Yeşillikler vardı içinde..Ona mısır da eklenmişti.Şimdi aklıma getirdin benim de ama diyet bitene kadar yapamam..:)Ellerine sağlık canım;)nefis görünüyorlar..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa tamam canım,diyette olunca akan sular durur yanii :) Bitince yapar yersin o zaman.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...