10 Şubat 2014 Pazartesi

Tavuklu Bulgur Pilavı


Malzemeler:
1 adet küp doğranmış tavuk göğsü
2 su bardağı pilavlık kalın bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tere yağı
tuz,karabiber ve sıcak su
İsterseniz servis esnasında üzerine kuru reyhan da serpebilirsiniz.Çok yakışıyor.

Yapılışı:

  • Pilav tenceremize önce sıvı yağ ve tere yağını alalım
  • Tere yağı eridikten sonra üzerine küp doğranmış tavuk göğsünü ilave edelim ve rengi dönene kadar pişirelim.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim ve soğanlar pempeleşene kadar soteleyelim.
  • Daha sonra salçaları ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.Üzerine yıkanmış ve suyu süzdürülmüş bulguru ilave edelim ve 3-4 dk kadar çevirelim.
  • Tuzunu ve karabiberini serpelim.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakalım. 
Afiyet olsun...

14 yorum:

  1. Bugün menüde sevdiğim yemekler var anlaşılan:) pirinç pilavından daha çok severim. Bir de tavuklu olursa doğal olarak lezzeti ikiye katlanır. Ellerine sağlık canım. Afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ablacım.Aynen öyle.ben de pirinç pilavındansa bulgur pilavını daha çok tercih ederim.Sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim pilavlardan :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım benim çok lezzetli görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bulgura ne eklesen yakısıyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. offf birde yanına turşu ne güzel olur dimi şulecim...

    YanıtlaSil
  7. Eline saglik olsun canim..
    Bulguru ayri severim Tavuklu ayri severim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...