28 Mart 2014 Cuma

Kıymalı Ravioli , Şapkalı Mantı


MALZEMELER:
2 yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
YAPILIŞI: Sıvı malzemeleri bir kaba alıp tuz eriyene kadar elimizle karıştıralım.Sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan biraz sert olacak şekilde bir hamur hazırlayalım.5 dk kadar dinlendirelim.
İç Harcı İçin: 350 gr orta yağlı kıyma, 1 adet büyük boy soğan, tuz, karabiber, toz pulbiber,yarım demet maydanoz(isterseniz koymayabilirsiniz)
İç Harcın Hazırlanması: Öncelikle soğanı minik küpler halinde doğrayıp tuzla biraz ovalım.Üzerine kıymayı ilave edip baharatlarını katıp yoğuralım ve biraz dinlenmeye bırakalım.İç harcı öncesinden hazırlayıp buz dolabında yarım saat kadar dinlendirmenizi tavsiye ederim.İç harcı böyle hazırladığınız taktirde mantı daha lezzetli olacaktır.
Mantının Hazırlanması :
  • Dinlenen hamuru açabileceğimiz büyüklükte bezelere ayıralım
  • Açtığımız hamuru normal büyüklükteki mantı hamurundan biraz daha büyük karelere keselim.
  • İç harcını biraz bol miktarda koyalım ki hamuru kıvırdığımızda ota kısmı dolgun görünsün.
  • Yukarıdaki resimlerde nasıl kıvırmanız gerektiğini detaylı olarak fotoğraflamaya çalıştım.Umarım bu görüntüler size yardımcı olur ama ben nasıl büküldüğünü size tekrar anlatayım.
  • Kestiğimiz kare hamurun ortasına iç harcımızı yerleştirdikten sonra önce dikdörtgen olacak vaziyette kapatıyoruz.
  • Sonra üst kısmını biraz içe doğru büküp orta parmağımız yardımıyla iki ucunu birleştiriyoruz


Klasik mantı pişirme yöntemiyle haşlıyoruz.Tecereye suyu koyalım ve kaynamaya bırakalım.Kaynayan suya tuzunu katalım ve içine mantıları ekleyerek pişirelim..

Domates Soslu üzeri Reyhanlı Karamelize Soğan: Tavaya bir miktar tere yağı ve sıvı yağ karışımı alalım.Tere yağı eridikten sonra üzerine ince doğranmış piyazlık soğanı ilave edip soteleyelim.Rengi iyice dönen soğanlara domates püresi ilave edelim Biraz da bu şekilde piştikten sonra ocaktan alalım ve servis tabağına koyalım.Üzerine kuru reyhan serpelim.Mantımızla bereber servis edelim.
Bu farklı sosu dilediğiniz miktarda ve damak zevkinize göre yapabilirsiniz.Bu nedenle miktar veya ölçü yazmıyorum.

Afiyet olsun....

7 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK DEĞİŞİK BİR MANTI ,GÜZEL GÖRÜNÜYOR :))

    YanıtlaSil
  2. canım çok farkı bir mantı tarifi olmuş ellerine sağlık :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Biraz uğraşmalı da olsa ortaya nefis bir mantı çıkmış. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık. düşbere mi diğer adı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm onu bilemiyorum.Ben de Orta asyada öğrendim zaten :) böyle biliyorum.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...