24 Mart 2014 Pazartesi

Meveli Kolay Pasta



Keki için malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Kreması için: 
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
1 pk çilekli toz krem şanti
Süslemek için: kivi,pudra şekeri

Yapılışı: 

  • Öncelikle kremayı hazırlayalım. tencereye tüm malzemeyi alalım ve koyulaşana kadar pişirelim.Ocaktan alalım arada karıştıralım ki kabuk bağlamasın.Ilınınca içine çilekli toz şantiyi ekleyerek mikserle çırpalım.Hazır olan kremamızı bir kanara alalım ve kekimizi yapalım.
  • Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.Sütü ve yağı ilave edelim çırpalım.Unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek katalım.Çırpalım.Unu gözünüze az gelirse 1-2 kaşık daha ekleyebilirsiniz.Küçük boy yuvarlak borcama dökün.Öncesinden borcamı yağlayıp unlayın ki kek piştikten sonra çıkması kolay olsun.180 derecede pişirin.
  • Keki piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuyan keki servis yapacağınız tabağa ters çevirin.İkiye ayırın. sütle ıslatın.Arasına kremayı dökün ve yayın.Üzerine diğer parçayı kapatıp üzerine bolca pudra şekeri serpin.Kenarlarını kiviyle süsleyin.
  • Sizler bu pastayı dilediğiniz gibi istediğiniz meyveyle yapabilirsiniz.Afiyet olsun.... 

2 yorum:

  1. Kek de çok güzel de asıl ben kremanın tarifine bayıldım. Her tatlıda kullanılır.bugün, birkac günlüğüne kızım geliyor. Bu pastayı bir deniyim bakem.ellerine sağlık canım. Benimki seninki kadar olmaz ama, artık olduğu kadar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm kolay gelsin o zaman,teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...