17 Nisan 2014 Perşembe

Beğendili Balık


Malzemeler:
400 gr küp doğranmış beyaz etli balık
2-3 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Beğendi için:
3 adet közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Balığı kısa bir sürede soteleyeceğimiz için öncelikle işe beğendiyi yaparak başlayalım.
  • Patlıcanları ateşte közleyin,kabuklarını soyun ve çatalla ezin
  • Tencereye tereyağını alın üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve beşamel sos haline getirin
  • Tuz ve karabiber ilave edin
  • Üzerine ezilmiş patlıcanları ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Üzerine kaşar peyniri ekleyin ve peynir içinde eriyip sünecek bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Bu esnada kaşar erirken bir tavaya balığı sotelemek için tereyağını alın ve kızdırın
  • Üzerine balığı atın ve hızlı hızlı soteleyin.Zaten çok çabuk pişecektir.Tuzunu ve baharatlarını da katın.
  • Nefis beğendiyle beraber sotelenmiş balıklarınızı servis edin. 
AFİYET OLSUN...

6 yorum:

  1. tavukla denedim etle denedim ama balıkla ne denedim neden gördüm. balık mevsimi bitmeden denemek lazım elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,denemeni şiddetle tavsiye ederim.Sevgiler...

      Sil
  2. aaa çok ilginç balık mış..Tavuk gibi de duruyor hee.Süpersin.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Yasemincim.Evet Yılan balığının eti tavuk eti gibi.Çok lezzetli bir balık.
      sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...