29 Nisan 2014 Salı

Böğürtlen reçelli Kek



Malzemeler:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker(eğer reçeliniz çok tatlıysa 1 ölçü koyun)
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu,1 pk vanilya
1 çay bardağı böğürtlen reçeli veya marmelatı
Üzeri için: pudra şekeri ve temiz bir dantel

Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar çırpın.Son olarak reçeli ekleyerek iyice çırpın.Yağlanmış ve unlanmış borcama veya kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk kadar pişirin.
Nefis ve mis kokulu kekimiz hazır.Görsel olarak şık bir görüntü elde etmek için üzerine dantel örtüp pudra şekeri serptim.Daha başka reçel veya marmelatları da kullanarak yapabilirsiniz.Diğer reçelli kek tariflerimi de en kısa zamanda yayınlayacağım.
sevgiler...

12 yorum:

  1. SUNUM ŞAHANE,EMİNİM LEZZETİ ÖYLEDİR ŞULECİĞİM .bu arada bloğumda hata oldu artık emel'in sihirli elleri olarak devam ediyorum.Tekrar yeni paylaşımlarda buluşmak üzere beklerim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oluyor ben de çok yaparım..Hem de reçeller değerlenmiş oluyor böylece..:) bizimkiler pek yemiyor ya ;))
    Böğürtleni çok severim ayrıca..:
    Ellerine sağlık canım, şifa olsun yiyenlere..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık :) Harika görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Görselde gene on numara olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. dantel gibi işlemişsin valla.. sizin evde olmak vardı şulecim :) ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. Görüntü şahane, ellerine sağlık Şuleciğim, diğer tariflerini de iştahla bekliyoruz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım,inşallah gelecek sırasıyla...

      Sil
  7. canım ben de de böğürtlen var dur yapayım. Bir de kuru meyvelerden birşeyler yapsan . elimde elma kakı falan var

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...