26 Nisan 2014 Cumartesi

Buharda Ravioli , Buharda Mantı

Orta Asya da yaşamamın bana en büyük faydalarından biri de bol çeşitli  mantıları öğrenmem oldu.İşte bu da onlardan biri.Sıkı takipçiler mutlaka hatırlar.Geçtiğimiz günlerde bu mantının suda haşlanmış versiyonunu yayınlamıştım.Tabii onun boyutları biraz daha küçük oluyor.Buharda yaptıklarım ise biraz daha büyük olanından.Bu mantının yapım aşamalarını görmek isterseniz buradan bakabilirsiniz.

Malzemeler ve yapım aşamaları Kıymalı Ravioli de olduğu gibi aynı.Yani yukarıda verdiğim linkten bakabilirsiniz.Tek farkı buharda pişiyor olması.Tabii buharda pişmesinin ayrı bir lezzeti oluyor o başka.Üzerine de servis esnasında eritilmiş ter yağı döktüm.Enfes bir lezzet.
İşte bu fotoyu da pişerken çekmiştim.Buharda mantının lezzeti haşlanmış olandan daha farklı oluyor.Mantı tenceresi olanlar veya buhar tenceresi olanlara bu lezzeti mutlaka denemelerini tavsiye ederim.
Tüm mantı tariflerime buradan bakabilirsiniz.

6 yorum:

  1. Süper bir görüntü şulecim.kız ama ne kalorilidir bu:) lezzet bombası:) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kalorili demesem yalan olur :) ama porsiyonlar büyük olduğu için fazla yenmiyor.Bir kaç tanesi yeterli oluyor.Teşekkürler ablacım...

      Sil
  2. Ellerine sağlık canım .olsada yesem dedim kendi kendime.öpüyorum canım seni Allaha emenetsin.
    Hakkını helal internete girmeye vakit bulamıyorum canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım,ne demek olsun vakit buldukça beklerim yorumlarını.sevgiler...

      Sil
  3. Mantı nasıl olursa olsun çok güzel ve çekiçi bir yemek eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler, evet bence de öyle :) sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...