11 Nisan 2014 Cuma

Etli Fettucini

Enfes bir makarna,eminim siz de çok beğeneceksiniz.Lezzetine doyum olmuyor.Etin ve soğanın lezzeti makarnayı bambaşka bir hale getiriyor.Yine sıkştığım zamanların kurtarıcı yemeğidir benim için.Üstelik çok vakit almıyor.Eti doğramak dışında tabii :) Bu yemeğin özelliği kuşbaşı eti tekrar kuşbaşı yapmak :) Nasıl yani diyeceksiniz.Etimizi resimden de anlayacağınız üzere çok minik doğramamız gerekiyor. Neredeyse satır kıyması gibi olacak.Yani minik parça etler halinde olmalı.Onunla uğraşacağımıza kıyma kullansak olmaz mı derseniz bana göre olmaz derim, çünkü aynı lezzeti vermeyeceğinden yüz de yüz eminim.Etin lezzeti çok daha farklı oluyor.Şimdi gelelim malzemelere:
Malzemeler:
1 paket fettucini makarna
300-350 gr kadat dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz ve karabiber

Yapılışı:
  • Makarnayı paketteki tarife göre pişirelim.
  • Pişen makarnayı biraz tere yağı ve biraz sıvı yağıyla beraber çevirelim.
  • Daha sonra eti hazırlayalım.Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
  • Kızan yağa çok minik doğranmış etleri atıp kızartalım.
  • Etin rengi dönüp kızarmaya başlayınca üzerine incecik  piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim
  • Soğanlar da ölüp rengi koyulaşana kadar sotelemeye devam edelim.Son olarak tuzunu ve karabiberini katalım.
  • Servis tabağına önce fettuciniyi üzerine de etini koyup servis yapalım.
AFİYET OLSUN...


8 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Enfes görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. şule cim. İtalyanlar bizim bildiğimiz erişteyi kırmadan üretmişler, adına da fettucini demişler:) erişte sana olmuş fettucini:)) canım görüntüsü tadını anlatıyor. eline sağlık. hayırlı cumalar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle de diyebiliriz :) teşekkürler ablacım,sevgiler...

      Sil
  3. çok lezzetli gözüküyor ağzım sulandı :) ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  4. neler yapmısın ben yokken hepsı enfes yarın bundan yapıcam elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi yaa nerelerdesin ablacım,kaçırma tariflerimi :) güzel yorumlarını eksik etme.Kolay gelsin o halde.Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...