28 Nisan 2014 Pazartesi

Fırında Somon

 Havalar ısındı diye balıktan vazgeçilir mi? Tabiki vazgeçilmez.Biz hala balık yemeye devam ediyoruz.Haftalık balık günlerimizi es geçmemiz mümkün değil :) Önce sağlık.
Somon balığını her zaman bulabilirsiniz.Veee çok lezzetli ve inanılmaz besleyici bir balık.bu tabak benim porsiyonumdu ve hiç ekmek kullanmadan yediğim halde bitirmekte zorlandım ve tıka basa doydum diyebilirim.Bu tarzda büyük balıklar için hazırladığım bir sosum vardır benim ve yiyenler çok beğenir.Somonu da aynı sosla yaptım tek farkla bu dafa baharat oranını biraz fazlalaştırdım ama ortaya enfes bir lezzet çıktı.
Malzemeler:
Dilimlenmiş somon
Sosu için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber,toz kırmızı biber, kimyon, kekik (tüm baharatlar çay kaşığının ucuyla olacak) 1 diş sarımsak,4/1 limon suyu
Not: Bu sos her bir dilim için olacak.Yani kaç dilim somon varsa oranı o miktarda artırabilirsiniz.
İşte sosoladığım somon dilimleri.Yarım sat kadar sosta beklettim.
 Daha sonra fırın poşetine koyup 200 derecede yarım saat kadar pişirdim.
AFİYET OLSUN...

12 yorum:

  1. Balık çok faydalı bir besin hele somon balığı
    Ellerinize sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Aa balıktan vazgeçilmez, ne iyi ediyorsunuz. Ben de somonu çok severim. Bu şekilde denemeyi istiyorum ben de. Çiğ halini de görüntü olarak çok severim :)) Bir ara ben de deneyeceğim. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mii :) tabii canım,mutlaka denemelisin.Teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil
  3. Süper bir görüntü şulecim.yaz gelince biz de balığı unutanlardanız.aslında çok doğru, yaz kış yemek lazım. Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabii..kızartma olmasa da böyle fırında yaparak hafif olacak şekilde tüketebiliriz.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  4. Merhaba Sule,somon en sevdigim baliktir! Hatta yarin da bizim balik günümüz,baliksiz olurmu hic!Yalniz cocuklara zorla yediriyorum,yagli geliyor kimine kinie tadi farkli geliyor ama yiyorlar,mecbur!:))Bende limonlu zeytinyagli sosla bekletiyorum birde sarimsak ama diger baharatlarla hic denemedim,birde öyle deneyeyim,belki cocuklar daha sever hale gelirler,ellerine saglik canim seninde,afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Somon mu yağlı geliyor, anlamadım.Hiç yağlı değil ki eti.O yağ kısımları derinin kenarlarında olabiliyor.Onları da ben zaten aldım.Eti çok hafif yağsız ve lezzetli oluyor Serpilcim.Benim çocuklarım çok seviyor.
      Teşekkür ediyorum canım,dilerim severler,sevgiler...

      Sil
  5. Ellerine sağlık şulecim..

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor ellerine sağlıkŞulecim! ülkemizin malesef üç tarafı denizlerle kaplı ama halkımızın istifadesine sunulamıyor maalesef.. alışmışız bir hamsi sanki hamsiden başka balık yok. hamsinin pazarlanması daha kolay galiba. ben de rusya'da çok hayret ederdim zengin sofralarını süsleyen bütün balıklar çok ucuza satılırdı. et ve balık en çok tüketilen besinlerdi orada. hamsiyi balıktan bile saymıyorlar biz söylediğimizde de gülüyorlardı. sarhoşlar yermiş. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen sana katılıyorum Saadet ablacım.Eveet yaa Türkiyede çok pahalıya alabileceğimiz balıkları bizde burada ucuza alıyoruz ve bu sayede hem çeşitli balıklar tüketiyoruz hem de balık yeme zevkimiz ikiye katlanıyor.Hamsi de neymiş hıh :) şaka bi yana o da lazım tabii ama büyük balıkların lezzeti bi başka,teşekkürler sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...