25 Nisan 2014 Cuma

Kara Buğday Pilavı, Greçka



Malzemeler:
2 su bardağı kara buğday
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
200 gr kuşbaşı dana eti (önceden haşlanmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım tatlı kaşığı biber salçası
zeytin yağı, tuz ve su
Üzeri için: dereotu

Yapılışı: 

  • Öncelikle gerçkayı bir tepsiye dökün ve ayıklayın.İçinde farklı türde şeyler çıkabiliyor.Temizse gerek yok tabii.
  • Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın pilav tavasına alın.Üzerine zeytin yağı dökün ve sotelemeye başlayın.
  • Üzerine rendelenmiş havucu da ekleyin.Havuç da ölene kadar soteleyin.
  • Daha sonra önce haşlamış olduğunuz eti ilave edin.Biraz da bu şekilde çevirin.
  • Salçaları ve tuzu ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve bir kaç dakika bu şekilde kaynamaya bırakın
  • Üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kara buğdayı ekleyin ve karıştırın.Ağzını kapatıp, buğdaylar şişip suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.
  • Servis esnasında üzerine dereotu serpin
Afiyet olsun...

NOT: tıpkı bulgur pilavı gibi pişiyor.Pişer mi acaba diye endişelenmeyin.Ben sıklıkla yaptığım için bu konuda size garanti verebilirim.Hatta ne kadar kısa sürede piştiğini görünce şaşıracaksınız.

8 yorum:

  1. ben de Taristan'da tanımıştım. kaşasını yapıyordum arada. geldikten sonra bir kaç kere geldi evimize çok sevinmiştim. hatta geçen ameliyattan sonra damat moldava'ya gittiğinde getirmiş anacığım da yeşil mercimek yemeği gibi pişirdi yedik hepimizde iyi oldu yumuşacık. pilavını hiç yemedim denemek lazım çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık canım afiyet olsun.. haa bir de ikinci çocuğumun doğumundan sonra moloçni kukneden mamasını veriyorlardı ücretsiz. babası eve getirdiğinde ablası içiyordu kardeşinin mamasını. :))) benim bile hoşuma giti çok lezzetliydi. bebeklerin bağırsakları için çok şifalı olduğunu söylüyorlardı.. o günlere gittim sayende. :) öpüyorum canım Allah'a emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Yazını okuyunca bir an gülümsedim.Evet kaşası çok da da güzel oluyor.Hatta kaşanın çook çeşitleri var ama bizim Türk damak zevkine uymadığı bir gerçek.Ben severek yiyorum ama çoğunlukla arkadaşlar burun kıvırıyor ve sevmiyorlar.Bence de çok besleyici.Eğer bulabilirsen denemeni tavsiye derim.Yorumun için teşekkürler ablacım,sevgilerimle...

      Sil
  2. Merhabalar. Kara bugdayi son zamanlarda bende cok fazla duydum. Yaptiginiz tarifte cok lezzetli gorunuyor. Bende Fransa da bulabilirsem mutlaka denicem. Ellerinize Saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii eğer bulursanız mutlaka deneyin,seviceğinizi tahmin ediyorum.Teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil
  3. Farklı bir tarif.Güzel görünüyor.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık sunum da bir harika sevgiler :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...