28 Nisan 2014 Pazartesi

Kırmızı Pancarlı Pasta

Hem lezzeti hem de sunumuyla beğeni toplayan pancarlı pastayı nasıl yaptığımı merak ediyor musunuz.O halde hemen söyleyeyim.Ispanaklı yapıyorum da pancarlı neden olmasın diye düşünerek yaptım bu pastayı ve harika bir sonuç aldım.Yalnız tek farkla.Pastanın rengi turuncu gözüküyor dii mii :) evet öyle.Halbuki pancarı kek harcına ilave edince doğal olarak pespembe bir renk oluştu ama pişince rengi böyle oldu.Sonuç olarak ortaya nefis bir lezzet çıktı.İşte tarifim:

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 orta boy kırmızı pancar
2 su bardağı un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu

Kreması için: 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta,1 paket şanti
Üzeri için: hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Öncelikle pancarı az suda haşlayıp püre haline getirelim
  • Daha sonra kremayı hazırlayalım.Tüm malzemeyi bir tencereye alalım.Ocağa koymadan çırpma teliyle çırpıp unun ve yumurtanın dağılmasını sağlayalım.Daha sonra pişirelim ve arada sırada kabuk bağlamaması için karıştırarak ılınmaya bırakalım.
  • Ilınınca içine şanti katıp mikserle çırpalım ve hazırladığımız kremayı bir kenara alalım.
  • Artık kek hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz.Yumurtayı şekerle iyice köpürtelim
  • Sıvıyağ,pancar,vanilya ve kabartma tozunu da edip,çırpmaya devam edelim
  • Son olarak unu ekleyelim ve çırpalım
  • Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen veya kare borcama kek harcını dökelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişmeye bırakalım.Kürdan testi uygulayıp alırsanız sonuç garanti olur ;)
  • Fırından aldığımız keki dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen keki dikkatli bir şekilde borcamdan çıkaralım.
  • Bir ip ya da bıcak yardımıyla ikiye ayıralım.
  • Arasına hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını dökelim.Kekin üst kısmını kapatalım ve kalan kremayı da üstüne yayalım ve bol hindistan ceviziyle süsleyelim.
  • Biraz da bu şekilde dinlenmeye bıraktığımız pastayı kare kare dilimleyip servis edelim.
Afiyet Olsun...

14 yorum:

  1. canım yine harika bir fikir. Seni kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten canım, ıspanaklı oluyor da niye pancarlı olmasın. Sonuç karşımız da . bal gibi olmuş hemde:) sen yapacaksında olmıycak, imkanı varmı:) süper süper olmuş. Eline emeğine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için teşekkürler gönlü güzel ablam....
      sevgilerimi yolluyorum

      Sil
  3. gıda boyası yerine doğal sebze ve meyveleri kullanmak en güzeli,
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle canım,teşekkürler...

      Sil
  4. Hamurun pişmeden önceki rengi harikaymış. Bayılıyorum pancarın rengine. Pastalar güzel görünüyor. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Evet Denizcim öyleydi.Ama pişince değişti.Olsun bu halide güzel.En azından doğal renk olmuş oldu.Teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  5. Canım ellerine saglık..nefıs görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Bir tarif bir tarifi doğurur her zaman ,süper olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,Üretmeyi seviyorum.sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...