24 Nisan 2014 Perşembe

Meşrubat Kutusunda Kek Yapımı

Baton kek kalıbı olmayanlar için harika bir alternatif. Ya da tek kullanımlık olarak da düşünülebilir.Kullan at olayı yanii :) Şimdilerde bu baton kek kalıplarının kullan at olanlarından çıkmış ama bu yöntem de çok iyi bence.Ben genelde hazır meşrubat almam,misafirlerimin getirdiği meşrubat kutularını artık böyle değerlendiriyorum.Süt ve meyvasuyu kutularını atmayın derim.Şimdi nasıl hazırladığıma bakalım: 

Öncelikle biten meyvasuyu kutusunun üst yüzeyini bir bıçak yardımıyla keselim.Güzelce temizleyelim.Bu arada kapak kısmını da çıkarmayı unutmayalım tabii.Daha sonra içerisini yağlı kağıtla kaplayalım.İşte baton kek kalıbımız hazır.Şimdi gelelim kekin malzemelerine.Ben kakaolu bir kek yaptım ama siz aynı ölçülerle ister sade ister meyveli veya fındıklı,cevizli tarçınlı artık nasıl arzu ederseniz yapabilirsiniz.
Malzemeler:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.Kalan sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.Un kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim.Hazırlamıi olduğumuz kalıba kek harcını dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.
Üzerini pudra şekeri ile süsledim.
Enfes baton kekimiz hazır.Bu fikri severek takip ettiğim Sema ablamdan almıştım.Yalnız ben bu keki bir ara aklıma esince yaptığım için kekin malzemeleri benim kendi tarifim oldu.Sema ablanın tarifine buradan bakabilirsiniz.

18 yorum:

  1. iyi fikir, pratik olmak lazim dimi :)

    YanıtlaSil
  2. Vaayy harika bir düşünce. Daha önceleri hazır kek karışımı kutularından bunun gibi bir kalıp çıkardı Şimdi var mı bilmiyorum. Artık hazır kek karışımı kullanmıyorum. Süt kutuları da olur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii süt kutusu da olur.Yazımda belirtmiştim.Teşekkürler canım...

      Sil
  3. yok artık:)) gerçekten mutfakta çareler tükenmiyor, ellerine sağlık Şule.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle :) biz hanımlar üretken olmalıyız dii mii,teşekkürler Mehtapcım...

      Sil
  4. Çok güzel fikirmiş aslında. En güzeli de kek kalıbıni yıkamaya gerek yok. Bulaşık olayı yani:) kakaolu kek her zaman favorim.eline sağlık şulem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fatma ablacım,bencede en iyi yanlarından biri yıkama dedi olmaması :) teşekkürler...

      Sil
  5. harika bir fikir teşekkür ederiz paylaşım için, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Meşrubat kutusu mu? diye geldim hay senn çok yaşa emii:))
    Fikir süper sevdim..
    Hayırlı Cumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Zeynepcim,hayırlı cumalar...

      Sil
  7. Harika bir fikir.elinize sagllik:)

    YanıtlaSil
  8. canım bu fikri bende yabancı bir sitede görmüştüm ama nasıl olur ki diye cesaret edememiştim... Görüyorum ki çokda güzel oluyormuş sen bana cesaret verdin ilk fırsatta bende yapacağım :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) canım mutlaka denemelisin.Çok da güzel oluyor.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  9. Ooo şahane fikirmiş. Tuttum bunu gerçekten. Buna dayanarak minik meyve suyu-süt kutularından da dikdörtgen mini kekler yapabilirim. Harika! Teşekkürler bu güzel fikir için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım ilk önce bende senin gibi düşünmüştüm ama tam kalıp gibi çıkmaz diye onu önermeye cesaret edemedim.Çünkü yağlı kağıttan dolayı kenarları tam istediğim gibi şekil almadı.Yani küçüğünde daha da fena olabilir.Bilemiyorum tabii denemek lazım.Ama en azından büyük kalıplarda istediğin sonucu elde etmiş oluyorsun.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...