3 Nisan 2014 Perşembe

Red Fish , Kırmızı Balık




  •  Öncelikle balığı temizledikten sonra içini dışını yeteri miktarda tuzladım.Fırın poşetine alarak içine tane sarımsak, tane karabiber ve defne yaprağı koydum.Pişmeye bıraktım.


  • Çok kılçıklı bir balık değil.Sadece orta kısmında irice kılçıklar var.Onu da yerken kolayca çıkarabiliyorsunuz.Beyaz etli ve oldukça lezzetli.


  •  Bir de kızarmış halini merak ettim ve o şekilde denedim.Kızarmış hali de bir o kadar lezzetli oldu.Hatta yukarı da da belirttiğim gibi ben bu halini daha çok sevdim.Balığı tuzladıktan sonra derisine çizikler attım.Unlayarak kızgın yağda kızarttım.

10 yorum:

  1. Gerçekten de görünüşü ilginç fakat lezzeti güzelse, denemeye değer tanıştırdığın için teşekkürler CANIM :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, görüntüsü ilk etepta bana da itici gelmişti ama lezzeti gerçekten güzel bir balık.Rica ederim,sevgiler...

      Sil
  2. aaa daha önceden hiç görmediğim bir balık türü... BALIKLARDA KIZARMIŞ HALLERİ BENİMDE ÇOK HOŞUMA GİDİYOR :)
    canım sana afiyet olsun.
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. Sule ben ilk kez görüyorum bu baligi,buralarada cok fazla cesit gelmiyor,arayip bulacaksin belki büyük dükkanlarda olabilir,merak ettim tadini,not almaliyim,esimden istesem bulur getirir,eline saglik canim seninde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim mutlaka vardır diye düşünüyorum.Özellikle yurt dışında bu tarz okyanus balıkları çok satılıyor.Zaten bizde dondurulmuş olarak aldık.Resimden farketmişsindir.Araştırırsanız kesinlikle bulursunuz diye düşünüyorum.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  4. Şulecim ne enterensan bi balık, hiç görmemiştim.. eminim senin elinden cok lezzetli olmustur. sanki kızartması daha lezzetlidir gibime geldi :) öpüyorum becerikli anne...

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler canım,evet kızartması benim daha hoşuma gitti zaten,sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...