11 Nisan 2014 Cuma

Şapkalı Mantı Çorbası


Malzemeler:
500 gr kıymalı ravioli
1 adet patates(orta boydan biraz daha büyükçe olabilir)
dere otu
tuz ve su

Yapılışı: 
  • Tencereye göz kararı mantıları haşlayacağınız kadar su koyup kaynamaya bırakın
  • Kaynayan suya tuz ekleyip önce patatesleri 5 dk sonra da mantıları atın ve arada karıştırarak pişmeye bırakın
  • Piştikten sonra altını kapatalım ve dilenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çorbanın üzerine yarım demet dere otu doğrayıp katalım.
Artık çorbamız servise hazır.Mantı suyu burada çorbamızın suyu olacak.O nedenle suyu çok koymayın ki mantı ve patatesin etkisiyle çorbamızın suyu özdeşleşsin.
Afiyet olsun...



10 yorum:

  1. Sabah sabah bundan bir tabak olsaydı ne güzel olurdu:) patates ve mantı, iki sevdiğim lezzet bir arada. Bazıları sevmez ama ben değişik lezzetleri denemeyi ve tatmayı severim. Komşularım derdi ki bana, senin bu yönünu seviyoruz.bizim yaptıklarımızı yiyorsun. Ellerine sağlık şulem, nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Fatma abla.Zaten çok lezzetli bir tadı var.İçindeki malzemeler belli.Lezzetli olmaması imkansız dii mii :) teşekkür ederim,sevgiler...

      Sil
  2. Off nefis görünüyor. Mantıyı çok severim ve son zamanlarda bu tarz çorbalara ilgim arttı. Lezzeti kesin olduğundan hiç çekinmeden yapılabilecek bir tarif. Ellerin dert görmesin, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Denizcim, mutlaka denemelisin.teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  3. oldukça pratik,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. canım eline sağlık hiç aklıma böyle bir yemek gelmezdi. Çok da vitaminli oooh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle canım.Denemeni tavsiye ederim.teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  5. Çok farklı bir davet olmuş canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...