27 Nisan 2014 Pazar

Zeytin yağlı Çiriş Otu Kavurması

Malzemeler:
1/2 kg çiriş otu
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz ve kırmızı toz biber
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biber

Yapılışı:  Öncelikle çirişleri yeşil soğanı doğrar gibi küçük doğrayalım ve hazır edelim.Soğanları küp küp doğrayalım.Tavayı ocağa alalım ve biraz ısıtalım.Üzerine soğanları ekleyelim ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını üzerine gezdirerek soteleyelim.Sotelenen soğanın üzerine çirişleri ekleyelim.Çirişler sönene kadar çevirelim ve sotemeye devam edelim.Tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.Altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.Ilınan çiriş otu kavurmasını servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı toz biber ekleyelim.
Afiyet Olsun... 

10 yorum:

  1. Ben iki buçuk kilo alıp haşladım ve dondurucuya attım. Yazın da yiyebileceğim. Ben omlet ve pilavını yapmıştım. Sizin tarifiniz de çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet baktım tariflerinize :) çok güzel, Benim Bişkekteki son 2 ayım bu.Türkiyeye dönüyorum.Dondurucuya atma fırsatım yok malesef ama aklımın bir kenarına yazdım bu öneriyi.Teşekkürler.

      Sil
  2. Sağlıklı ,besleyici olmuş.ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. Kız Şule ankara da yok herhalde. Ben şimdiye kadar görmedim. Olsaydı yine gözleme yapardım:) kavurma çok leziz görünüyor canım. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilemiyorum ablacım,muhtmelen pazarlarda da yoktur zaten.Teşekkür ediyorum,sevgiler...

      Sil
  4. Çok severim..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  5. BAĞIRSAKLA İLGİLİ SAĞLIK SORUNLARI OLANLAR MUTLAKA TATMALI YEMELİ..TECRÜBE İLE SABİT..

    YanıtlaSil
  6. BEN KOLON KANSERİ ATLATTIM.ONKOLOJİYE YOLU DÜŞENLER BU TÜR RAHATSIZLIKLARIN İNSANI NASIL YORDUĞUNU HAYATTAN BEZDİRDİĞİNİ BİLİRLER.BAĞIRSAKLA İLGİLİ KABIZLIK SORUNUNUZ VARSA YEMENİZİ ISRARLA TAVSİYE EDERİM. BİR ARKADAŞIM ÖNERDİ ALDI GELDİ,KURUTMUŞ GETİRDİ HALA ONLARI YİYORUM. ALLAH'IM ONDAN RAZI OLSUN ÇİRİŞ DİYE BİR ŞEYİ ONDAN ÖĞRENDİM. ŞANSLIYIM..ALLAH TÜM HASTALARA ŞİFA VERSİN YEDİĞİ YERLE YAPTIĞI YERLERİNDEN PROBLEM YAŞATMASIN İNŞALLAH..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...