7 Mayıs 2014 Çarşamba

Kuru Patlıcan Kavurması


Malzemeler:
150 gr kuru patlıcan
2 orta boy soğan
Zeytin yağı 
tuz, sarımsaklı yoğurt ve dereotu

Yapılışı: Patlıcanları yıkadıktan sonra bir tencereye alalım ve üstünü geçecek kadar su koyup haşlanmaya bırakalım.Haşlanan patlıcanların kara suyunu hemen süzdürelim.Soğanları piyazlık doğrayalım.Tavaya zeytin yağı koyalım üzerine de soğanları ekleyip rengi dönene kadar soteleyelim.Üzerine patlıcanları ekleyip sotelemeye devam edelim.Tuzunu ilave edelim.Piştikten sonra biraz dinlenmeye bırakalım.Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlayalım ve dere otunu incecik kıyalım.İsterseniz dereotunu yoğurda karıştırıp öyle de dökebilirsiniz üzerine.Ben üzerine serptim.Niye bu kadar çok koydun derseniz dere otunun diyet yaparken ki faydalarını düşünerek koydum ben siz daha az ekleyebilirsiniz ;) 
afiyet olsun...

8 yorum:

  1. canım ellerine sağlık kuruların yeri zaten bir başka onların lezzetleri tazelerin de bile yok :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Süper bir tarif şulecim.bende yavaş yavaş diyet islerine başladım yoksa durum vahim:)) eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. bir zahmetle kuruttuğumuz patlıcanları ağız tadıyla yedik nefis olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Kardelen hanımcım,sevgilerimle...

      Sil
  4. Kuru sebzeleri böyle kavurunca çok lezzetli oluyorlar. Yoğurtla da nefis oluyor. Çok severek yerim. Hiç dereotu serpmemiştim bir dahakine aklımda olsun. Dereotu gerçekten çok faydalı. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Ben de dere otunu özellikle yemeklerimde kullanmaya özen gösteriyorum.Zayıflamaya yardımcı hem de :) sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...