7 Mayıs 2014 Çarşamba

Mantı Kızartması




Malzemeler:
2 yumurta
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı yaş veya kuru maya
aldığı kadar un ve tuz

İç Malzemesi:
1 adet çık ince doğranmış soğan
200 gr kıyma
tuz, karabiber,toz kırmızı biber

Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt ve salça sos(biraz tereyağı ve biber salçasıyla hazırlayabilirsiniz)


Yapılışı: 
Yumurtayı, suyu, mayayı ve tuzu çukur bir kaba alalım.Yumurta ve diğer malzemeler dağılana kadar elimizle karıştıralım.Yavaş yavaş un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim ve 5 dk dinlenmeye bırakalım.Bu arada iç harcımızı hazırlayalım.Hamuru unlanmış tezgahın üzerinde açalım ve karelere keselim.İç harcını koyup ister klasik yöntemle ister benim yaptığım gibi şekil verelim.Geniş bir tava da kızdırdığımız yağa atalım ve kızartalım.Havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkaralım.Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sos dökelim.
Afiyet olsun...

20 yorum:

  1. Kızartılması ve de yapılış şekliyle çok ilginç. Görüntüsü de lezzetini belli ediyor zaten. mantıyı sevmeyen var mıdır acaba? Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan bey,gerçekten öyle,bence de mantıyı sevmeyen yoktur :)

      Sil
  2. herkes bayılır bu mantıya eminim, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. kızartması da kesin çok güzel olmuştur elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Şule cim.nefis bir görüntü. Sabah sabah görmeyeydim iyiydi:) bugün de diyeti yarına bırakacağım herhalde:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e bugünlük öyle olsun.Teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil
  5. İlk kez görüyorum ama harika geliyor kulağa. İştah kabartıcı görünüyor :) Ben de deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım.Evet senin farklı şeylere ilgin olduğunu biliyorum :) bu mantıyı da denemeni şiddetle öneririm.Sevgilerimle...

      Sil
  6. Hamuru mayalı..? ilginç..:) ama kızartma hep lezzetli değil mi ya..;) valla kızların çok haklı yani..bizimkiler de bayılırlar herhalde :)
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayanın buradaki etkisi hamurun sertleşip lastik gibi olmaması için.Zaten miktarı 1 çay kaşığı kadar.Aslında konmayabilir ama ben öyle denedim hoş olmadı.Maya yumuşattı ve daha lezzetli oldu.Denemeni öneririm :)
      teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  7. bende çok severek yapıyorum bu kızartmayı ablacım ellerine sağlık..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  8. yağ mantısına yağda kızarmış mantıya bayılırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihalcim kızarmış olanın lezzeti bi başka zaten.Mutlaka denemelisin.

      Sil
  9. canım ne güzel görünüyor.. Ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  10. Mantının kızartıldığını ilk defa gördüm şulecim. Ellerine sağlık..Ayrıca annler günün kutlu olsun canım..

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle daha önce hiç mantı kızartması yemediğimi itiraf etmeliyim :) hangi yöreye ait bu tad acaba. Bu akşam yapmaya çalışacağım bu tarifi. Tarif için Teşekkürler canım. Ellerine sağlık. Çok güzel gözü
    küyor.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...