26 Mayıs 2014 Pazartesi

Susam Mantolu Tahinli Kurabiye

 Geçtiğimiz günlerde misafirlerime yaptığım ikramlar arsında yer alan ve çok beğenilen bu nefis kurabiyenin tarifini arkadaşlarım sabırsızlıkla bekliyorlar ve ben de daha fazla geciktirmeden yayınlamak istedim.Biraz el oyalayan ama görseli ve lezzetiyle beğeni toplayan bu nefis kurabiyeyi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:
250 gr oda ısısında yumuşamış tere yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un
Arasına sürmek için: 1 çay bardağı tahin ve 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Kenarlarını bulamak için: Kavrulmuş susam ve yumurta akı

Yapılışı:

  • Margarin sıvı yağ ve pudra şekerini iyice yoğuralım.
  • Üzerine yumurtanın sarısını ekleyip yoğurmaya devam edelim.
  • Nişasta, kabartma tozu ve un ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açalım.Yuvarlak kalıplarımız varsa onlarla yuvarlak şekiller çıkartalım.Eğer kalıplarınız yoksa ağzı çok geniş olmayan bardak yardımıyla da kalıplar çıkarabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim. 
  • Kurabiyeler pişerken biz de bu arada tahin ve pudra şekerini karıştırarak arasına süreceğimiz harcı hazırlayalım.
  • Kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra harcımızı sürelim.Aksi taktirde kırılmalar olur.
  • Yukarıdaki resimlerde de gördüğünüz gibi önce bir kurabiye alıyoruz altına gelecek şekilce tahinli harcı sürüyoruz ve başka bir kurabiye alıp kapak şeklinde üzerine kapatıyoruz.
  • Bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerin kenarlarını önce yumurta akına ardından kavrulmuş susama buluyoruz.

Kurabiyelerimiz artık servise hazır. Afiyet olsun :)

16 yorum:

  1. içinde tahin olan herşeyi çok seviyorum, ellerine sağlık güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.Aynen ben de öyle :)

      Sil
  2. Ne kadar güzel kurabiye olmuş bunlar...Ellerine sağlık..en kısa zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Ellerine emeğine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. tahine bayılırım ama kurabiyede hiç denemedim ama aklıma yattı bende denemek istiyorum :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. emeğine değmiş çok güzel belli..

    YanıtlaSil
  6. Şule tahine bayılırım..mutlaka deneyeceğim..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Ayyyy ben bittim bu kurabiyeye hemen denicem bunu sule ellerine saglık tatlım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum yiyenlerden de tam not alan bu kurabiye hem görseliyle hem de lezzetiyle favori olacak bir kurabiye.Denemeni mutlaka öneririm.Teşekkürler canım,sevgiler...

      Sil
  8. Çiğ mi yemiş oluyoruz yumurtayi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde yumurta beyazının kokusu olmaz.Kurabiyede de bu hiç hissedilmiyor zaten.Bi nevi yapıştırıcı görevi görüyor.Ama istemezseniz iç harcından kenarlarına sürüp susamları o şekilde de yapıştırabilirsiniz.Ama işiniz biraz daha zor olur.Denemeden anlayamazsınız.Denemenizi tavsiye ederim.
      sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...