1 Haziran 2014 Pazar

Dana Kavurma , Kavurma Nasıl Yapılır



Malzemeler: 
1 kg kuşbaşı doğranmış dana eti
50 gr iç yağı,kuyruk yağı veya 100 gr tereyağı (tercih sizin)
tuz ve istediğiniz baharatlar( ben sadece tuz ekliyorum,ekstra baharat etin lezzetini değiştirmesin diye eklemiyorum ama tercih sizin tabii)

Yapılışı:

  • Öncelikle tencereye yağı alalım.Ben eti kendi yağıyla pişiriyorum ama siz kullanmak istemezseniz tereyağı kullanın.Kesinlikle margarin kullanmayın.Hem çok zararlı hem de etin lezzetini berbat ediyor bence.
  • Eğer iç yağ veya kuyruk yağı kullanacalsanız, yine önce tencereye bu yağları koyup eriterek içinde tane şeklinde kalan ve kıtırlaşan yağları bir kevgir yardımıyla alarak atalım.
  • Eriyen ve biraz kızmış olan yağın üzerine etlerimizi ilave edelim ve yüksek ateşte renkleri dönene kadar çevirelim.
  • Rengi dönen etin altını kısalım ve tencerenin kapağını kapatarak kendi halinde sulanarak pişmesini bekleyelim.
  • Dana eti olduğu için pişmesi en az 2 saat sürebilir.Koyun veya kuzu etinden yapacaksanız yine aynı yöntemle yapabilirsiniz.Fakat pişme süresi daha az olacaktır.
  • Etler artık yumuşayıp pişme kıvamına gelmişse ve suyu hala fazla ise bir kaşık yardımıyla suyunu biraz alıp dökebilirsiniz.Eğer suyunu çekmesini beklerseniz bu defa etleriniz çok yumuşar ve ezilir.
  • Son olarak tuzunu ekleyelim ve dilerseniz baharatlarını da ekleyerek biraz daha pişirelim ve altını kapatalım. 
Not: Eğer kavurmayı kurban etiyle yapacaksak mutlaka etlerimizi 1 gün dinlendirip öyle yapmalıyız.Etin kilosuna göre yağ miktarını verdiğim ölçüler oranında artırabilirsiniz.Kavurmayı tepsilere sıcakken döküp soğumaya bırakabilir daha donra dilimleyerek buz dolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya bu şeklilde koyabiliriz.


12 yorum:

  1. IMMM HARİKA ,CANIM TAM PAZAR AKŞAMI YEMEĞİ ELLERİNE SAĞLIK.........



    YanıtlaSil
  2. canım yine harika bir tarif. Ben en son üzerine kekik atıldığında bayılıyorum

    YanıtlaSil
  3. Ooooo.. Misss sulecim eline emegine saglik afiyetler diliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel bende bu yöntemle deneyeceğim bu saatte yiyemem ama nasıl canım çekti en kısa zamanda denemeli :))))))))

    YanıtlaSil
  5. Canım eline sağlık. Gerçekten nefis görünüyor. Ekmekler ile de bir bütünlük oluşturmuş:) tablo gibi:) afiyet şifa olsun. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık şulem Çok severim eti, hele lokum gibiyse yemeye doyum olmaz..Artık lokum gibi tarif için adres belli Tşk. ederim tarif için, çok işime yarayacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim güzel yorumun için çook teşekkürler,sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...