12 Haziran 2014 Perşembe

Domates Soslu Biftek

Bifteğin en güzel halinden biridir bence soslu olanı.Bol domates soslu ve sarımsakla lezzetlendirilmiş harika bir et yemeği...
Yanına közlenmiş biber ve ev yapımı yoğurdumla bol köpürtülmüş ayran eşliğinde hazırlamış olduğum bir menü oldu. Biz 4 kişilik bir aile olduğumuz için ikişer parçadan 8 adet biftek kullandım.Tabii çocuklar için bir adet biftek kafii geldi. Ortalama bir tanesi 100 gr kadardı. Gelelim nasıl yaptığıma:
Malzemeler:
8 adet biftek
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Sosu için:
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, pulbiber ve tuz
2-3 diş sarımsak

Yapılışı:

  • Öncelikle etleri kaya tuzuyla güzelce tuzlayıp üzerine biraz kekik serpelim.
  • Genişce bir tavaya sıvı yağını koyup biraz kızdıralım ve etleri içine atıp arkalı önlü suyunu bıraktırmadan kızartalım.Kızaran etleri bir tabağa alalım
  • Aynı tavanın üzerine önce minik minik doğranmış sarımsakları ilave edelim ve biraz çevirelim.Tekrardan yağ eklemeye gerek olmayacak.Tavanın içinde olan yağın lezzetinin sosa etki etmesini istediğimizden tavaya hiç bir müdahalede bulunmuyoruz.
  • Üzerine rendelenmiş domatesleri  ve biber salçasını ekleyelim ve pişmeye bırakalım.Baharatlarını ve çok az tuz ilave edelim.Etler de tuzlu olduğu için sosa fazla tuz atmanıza gerek yok.Hatta biber salçası tuzluysa hiç koymasınız da olur.
  • Bu aşamada artık etleri bu sosun içine yerleştirelim.Biraz da bu şekilde pişmesini sağlayalım.
  • Domates soslu bifteklerimiz artık servise hazır.
AFİYET OLSUN...

2 yorum:

  1. Nefis bir et yemeği olmuş Şule cim eline sağlık. Kandilinde mübarek olsun canım. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fatma abla.Size de hayırlı kandiller...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...