27 Haziran 2014 Cuma

Frambuazlı Dondurma

Çilekli ve frambuazlı dondurmayı özellikle tatlı cadılarım çok sever.Benim sadece tadına bakabildiğim ama onların kaşık kaşık yedikleri nefis bir dondurma oldu.Meyveyi özellikle çatalla eziyorum ki dondurmanın içinde tanecikleri kalsın ve damağa gelsin.Biz bu lezzeti çok seviyoruz.Dilerim sizler de beğenirsiniz.İşte tarif :
 Malzemeler:
2,5 bardak süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı şeker
1 paket krema(200 ml)
200-250 gr kadar frambuaz

Yapılışı:
Derin bir kaseye sütü, şantiyi ve şekeri alalım.Kıvama gelene kadar yaklaşık 5-8 dk çırpalım.Daha sonra kremayı ilave edip biraz daha çırpalım.Frambuazı dilerseniz çatalla ezebilir ya da blendırdan geçirebilirsiniz.Ama ben yukarıda da belirttiğim gibi meyve tanecikleri damağa gelsin diye çatalla eziyorum.Püre haline getirdiğimiz meyveyi çırptığımız karışımın içine ekleyerek tekrar çırpalım.Kapaklı bir kaba alıp dondurucuya kaldıralım.1 gün bekletirsek eğer daha güzel sonuç alırız.
AFİYET OLSUN.
Diğer dondurma tariflerime buradan bakabilirsiniz
Aynı zamanda FACE adresimden de beni yaz boyunca takip edebilirsiniz.Bişkekten ayrılmama son 3  günüm kaldı.Dolayısıyla bloğumla Türkiyeye yerleşene kadar fazla ilgilenemeyebilirim.Ama yaptığım yemekleri ve sofralarımı faceden takipçilerimle mümkün oldukça paylaşacağım.Desteklerinizi beklerim.
Sevgilerimle....
ŞULE

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...