26 Haziran 2014 Perşembe

Kara Dutlu Dondurma

Ramazana son bir kaç gün kalmışken ev yapımı dondurmalarınızı hazırlayıp dondurucunuzda stok yapabilirsiniz.İftarda yenen yemeklerin ardından verilebilecek en hafif tatlılardan biridir dondurma.Kara dutlu dundurma'nın lezzeti konusunda şunları söyleyebilirm ki, alışılmışın dışında lezzetli ve dut tadını dondurmada yadırgayabileceğiniz ama yine de sizi yemekten alı koymayacak lezzette diyebilirim.Umarım anlatabilmişimdir :) Aslında sütsüz yapılmış hali sorbe olurdu ama sorbe çok buzlu oluyor bana göre o sebeple ben kızlarımı ve eşimi düşünerek kendi kafama göre yumuşatarak yaptığım lezzetli bir dondurma tarifi oldu. 

Yaklaşık 200-250 gr kadar kara dut kullandım.Şimdi geleyim malzemelere ve tarife:
Malzemeler:
2,5 bardak süt
2 paket krem şanti
1 su bardağı şeker
1 paket krema(200 ml)
200-250 gr kara dut

Yapılışı:
Derin bir kaseye sütü, şantiyi ve şekeri alalım.Kıvama gelene kadar yaklaşık 5-8 dk çırpalım.Daha sonra kremayı ilave edip biraz daha çırpalım.Dutları dilerseniz çatalla ezebilir ya da blendırdan geçirerek karışımın içine ekleyerek tekrar çırpalım.Kapaklı bir kaba alıp dondurucuya kaldıralım.1 gün bekletirsek eğer daha güzel sonuç alırız.
AFİYET OLSUN.

Bişkekten ayrılmadan dondurma sezonunu açmak istedim.Sırasıyla tüm tarifler gelecek.Diğer dondurma tariflerime buradan bakabilirsiniz.
Aynı zamanda FACE adresimden de beni yaz boyunca takip edebilirsiniz.Bişkekten ayrılmama son 4 günüm kaldı.Dolayısıyla bloğumla Türkiyeye yerleşene kadar fazla ilgilenemeyebilirim.Ama yaptığım yemekleri ve sofralarımı faceden takipçilerimle mümkün oldukça paylaşacağım.Desteklerinizi beklerim.
Sevgilerimle....
ŞULE

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...