29 Haziran 2014 Pazar

Kazan Kebabı

Bizdeki kazan kebabı başka türlü yapılıyor.Ben size orta asyaya özgü kazan kebabının tarifini vermek istiyorum.Benim sıkca yaptığım ve ev halkının silip süpürdüğü enfes bir tarif.
Malzemeler:
500 gr kuşbaşı koyun veya dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber ve kırmızı toz biber
Yapılışı:

  • Öncelikle tencereye  sıvı yağı alalım ve biraz kızmasını bekleyelim.Kızan yağa etlerimizi bırakarak yüksek ateşte hızla çeviriyoruz.Bu yöntemle etleriniz yumuşacık oluyor ve daha kısa sürede pişiyor.
  • Rengi dönene etleri tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.Arada kontrol etmeyi ihmal etmeyelim.
  • Etler pişerken soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Artık pişen ve kızarmaya yüz tutan etlere hemen tuz ve baharatları ilave ediyoruz.
  • Ardından soğanları ilave ederek soteleme işlemine devam ediyoruz.
  • Soğanları çok ödürmeden biraz dişe gelecek şekilde etlerle beraber soteleyip kebabımızın altını kapatıp servise alıyoruz. 
Afiyet olsun...
Face adresime de desteklerinizi beklerim.


10 yorum:

  1. ımm harika görünüyor,olsa da yesek ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Şulecim, kebap nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık enfes bır tarıf nasıl sılıp supurulmesınkı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Selma ablacım :) sevgiler...

      Sil
  4. et yemeklerine bizim evde kimse hayır demez valla, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor şulem.tam bir Ramazan lezzeti.eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Her şey mükemmel görünüyor ellerinize sağlık. benim iki sorum olacak;
    1- Süt reçeli nedir, nereden temin edebiliriz?
    2- peynir yapmak için doğal süt gerekmez mi? pastörize sütlerle ne kadar başarı sağlanır?
    teşekkür ediyorum ve hakkınızı helal edin tariflerinizi kullanacağım galiba öyle görünüyor.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...