11 Haziran 2014 Çarşamba

Nişastasız Sütlaç

Sütlacın esas lezzetine varmak istiyorsanız mutlaka nişastasız pişirmelisiniz.Ama ben arada sırada nişastalı da yaparım.Bana göre de gayet güzel olur lezzeti.Nişastasız pişirmek biraz daha sabır ve zaman istiyor sadece o kadar.Yine de esas lezzetiye pişirmek isteyenler için tarifi aktarıyorum.Bu nefis sütlaç yine etkinliğimizden.Verdiğim linklerden diğer sütlaç tariflerime bakabilirsiniz.


Malzemeler:
1 litre süt
bir çay bardağı baldo pirinç(100 gr)
1,5 bardak şeker(300 gr) bence 1 bardak kafi geliyor.
1 paket vanilya
tarçın

Yapılışı:
Sütün içine pirinci yıkamadan ekleyip kısık ateşte pirinçler iyice patlayana ve nişastasını bırakana kadar pişiriyoruz.Arada sırada karıştırmayı unutmayalım ki pirinçler dibine yapışmasın.Pişen pirince şekeri ilave edip bir iki taşım daha kaynatıp vanilya ekleyerek altını kapatıyoruz.
Hafifçe soğuyana kadar tencerede bırakıp sonrasında kaselere alarak üzerine tarçın serperek servis yapıyoruz.

3 yorum:

  1. Ahh ben hep nişasta eklerim. Aradaki farkı bilmiyorum ama daha lezzetli olur gibime geldi. Bilmiyordum aslının böyle olduğunu. Birgün deneyeceğim. Teşekkürler bu tarif için.

    YanıtlaSil
  2. Nişastasız yapıldığını hiç duymamıştım,yaptığınız yemekler o kadar güzel duruyor ki eminim tatları da o kadar güzeldir....elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık. Mübarek Berat gecemizi kutlar, dualarımızın kabul olmasını dilerim. sevgilerimle...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...