14 Haziran 2014 Cumartesi

Sac Kavurma

Aslında sacda kavururken resimlerini çekecektim ama bazen makinemin azizliğine uğruyorum.Tam da önemli işlerimde beni yarı yolda bırakıyor ve şarzı bitiyor.Bu yemek de yine öyle bir zamana denk geldi Artık pişme süresince makineyi  şarza koyduktan sonra servis halini çektim.Olsun artık, dilerim görüntüsünden ne kadar lezzetli olduğu anlaşılıyordur diyerek tarife doğru yol alalım :)
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı doğranmış kuzu veya koyun eti (but kısmından olmalı)
100 gr kuyruk yağı (etin yağını aldırmadıysanız koymasanız da olur)
yarım kg kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
2-3 adet kırmızı biber
3-4 adet domates
tuz,karabiber,kırmızı tozbiber veya biraz pulbiber

Yapılışı:
  • Etleri sacın üzerine koyarak yavaş yavaş soteliyoruz.
  • Yağları eriyen ve suyunu salan etleri iyice suyunu çekene kadar kısık ateşte arada karıştırarak sotelemeye devam ediyoruz.
  • Tüm malzemeyi küp küp dorayıp hazır ediyoruz.
  • Önce soğanı ilave ediyoruz biraz sotelendikten sonra biberleri ilave ediyoruz.
  • ocağın altını açarak soteleme işlemine devam ediyoruz.
  • En son domates ve baharatlarını da ilave ediyoruz.Tuzunu ilave ederek harlı ateşte biraz daha soteleyerek servise alıyoruz.



8 yorum:

  1. harika olmuş,bayılırım,ellerine sağlık...........

    YanıtlaSil
  2. sulecim ellerine sağlık tatlım çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Şulem bu tariflerini hep kaydediyorum tam misafirlik tarifler..Ellerine sağlık canım..Çok güzel görünüyor..Ellerin dert görmesin ..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın...
      çok teşekkürler,sevgilerimle...

      Sil
  4. Herhalde suyuna ekmek banarak bir ekmek yenir. Hele bu saatte. Görüntü süper ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler İlhan bey,diyettesiniz aman dikkat :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...