3 Haziran 2014 Salı

Sakallı Poğaça


Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
10 gr kuru maya
aldığı kadar un
Üzeri için:1 yumurtanın sarısı
Arasına sürmek için: krem veya labne peynir
Süslemek için: Dereotu ve maydanoz

Yapılışı: 
  • Öncelikle yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve karıştıralım
  • Maya ve şeker eriyince yağ ve tuzu ilave edelim ve bu defa tuz eriyene kadar karıştıralım.
  • Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
  • 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamuru şöyle bir yoğurup gazını aldıktan sonra yumurtadan biraz küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından alınca üzerini temiz bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
  • Poğaçaların arasını kesip krem peynir sürelim.
  • Kestiğimiz kısmın dışına da biraz peynirden sürüp ince doğranmış yeşiliklere bulayalım.

3 yorum:

  1. canım ben buna bayılırım . yalnız krem peynir değilde süzme yoğurt koyuyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii o da olabilir şekerciğim :)

      Sil
  2. Bende çok görüyorum pastaneler de, ama sakallı denildiğini bilmiyordum. Kız Şule sen mi uydurdun yoksa bu ismi:) bende çok yaparım bu poaçadan, yalnız icine domates koyuyorum. Çocuklar öyle çok seviyor.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...