29 Haziran 2014 Pazar

Taç Poğaça


Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta(sarısı dışına)
10 gr kuru maya (tek kullanımlık küçük paketlerden)
aldığı kadar un

Yapılışı: 
Derin bir kaba önce ılık su ve sütü alalım.Üzerine şekeri ve mayayı ekleyerek karıştıralım ve mayanın biraz kabarmasını bekleyelim.
Üzerine tuz,yumurtanın beyazı ve sıvıyağ ilave edelim ve takrar karıştıralım.Yavaş yavaş un ilavesiyle kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurdan yumurtadan biraz daha küçük parçalar koparalım ve yuvarlayarak yanyana ve sık olacak şekilde bir halka oluşturalım.Büyüklüğünü dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Dilerseniz hamuru içli yapabilirsiniz.Salam, sucuk,sosis,peynir kıyma..vs nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz.Ben sade yapmıştım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

4 yorum:

  1. Bilgisayarı açtım bu nefis görüntüyle karşılaştım.ellerine sağlık şulem.hayırlı ramazanlar canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı ramazanlar Fatma ablacım.Teşekkür ederim.sevgilerimle...

      Sil
  2. Eline sağlık canım nefis olmuş pamuk gibi puf puf sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerıne saglık...nefıs sahur tarifi dıye dusundum..canım inş taşınma işin kolaylıkla olmuştur..rabbım rast getırsın...bende bu aralar bir ülkeden baslanir ülkeye taşınma telaşıiçindeyım.alıştıgın .bir yerden ayrılmakta zor geliyor...canım sevgılerımı bırakıyorum

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...