3 Haziran 2014 Salı

Tuzlu Simit

Yıllardır yaptığım ve çok sevdiğim bir kurabiyedir.Ben bunu ilk tuzlu simit diye öğrenmiştim ama değişik isimlerde yayınlanıyor tabii.Kıyır kıyır nefis ve kolay kolay bayatlamayan bir tariftir.Klasikleşmiş kurabiyelerden biridir.Lezzetli tadıyla hala çok sevilen ve sık sık yapılan bir tarif olmaya bence devam ediyor.Geçtiğimiz günlerde arkadaşım Fatma yapmıştı.Ben de hemen fotoğrafladım.Arkadaşlarıma, E her zaman ben mi yapıcam biraz da sizin tariflerinize yer vereyim diyorum.Fatma'ya tarif için teşekkürler.
Malzemeler:
250 gr tereyağı (yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (akı dışına)
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için: yumurta akı ve susam

Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.Un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak simit şekli verelim.Önce yumurta akına ardından susama bulayarak fırın tepsisine dizelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kadar pişirelim.

7 yorum:

  1. cayımı aldım geldım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy inşallah beraber de içeriz.Türkiyey dönmemeize son 26 gün Selma ablaaa :)

      Sil
  2. eline sağlık çoook severim gece gece canım çekti

    YanıtlaSil
  3. Şulem tam eşimlik bu simit. Çok sever tuzluyu..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Gülizim :) benimde eşim özellikle çayın yanında bu tuzlu simitlere bayılır.

      Sil
  4. Malatya da iken özellikle kandil günleri müthiş satılırdı bu kurabiye.ben de çok severim. Eline sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...