28 Ekim 2014 Salı

Fırında Uskumru

Balığın en çok  fırında ki halini severim.Hem hafif hem de çok lezzetli olur bana göre.İşte bu tarifte onlardan biri.Eğer balığı fırında yapacaksanız, çeşitli baharat ve sebzelerle lezzetlendirmek çok önemli.bu sayede pişerken etrafa yayılan kokulardan balığın ne kadar lezzetli olacağını daha iyi anlarsınız.Şimdi gelelim Fırında Uskumru'nun tarifine:
Malzemeler:
Uskumru
soğan dilimleri
limon dilimleri
sarımsak
tuz,karabiber,kırmızı toz biber

Yapılışı:
Kafalarını koparmadan temizlediğimiz uskumruların içini ve dışını ezilmiş sarımsak ve baharatlarla tatlandıralım.Üzerine soğan ve limon dilimleri yerleştirelim.Önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. lezzetlı bır balık yemeğı daha ne olsun elıne sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...