29 Ekim 2014 Çarşamba

Yeşil Domatesli, Kelekli Ve Acurlu Turşu

Turşu yapmak aslında çok kolay.Ama tuzunu ve sirkesini ayarlamak da ayrı marifet ister tabii.Bazen tutar bezen tutmaz.Ama yine de sofralarınmızın baştacıdır turşu.Yine benim severek yaptığım ve lezzetine güvendiğim karışık turşu tarifine geldi sıra.Ben turşularımı çoktan hazırladım, Hatta oldular ve yiyoruz bile.Ama ben ancak yayınladım tabii o da ayrı mesele :)Neyse uzun lafın kısası gelelim tarife. 5 Litrelik bidona yaptığım turşunun malzemelerini ortalama yarımşar kilo kullandım.Ama siz neyi daha çok seviyorsanız ondan daha fazla ekleyerek de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yeşil domates
Kelek
Acur
bir miktar lahana yaprağı da eklenebilir
1 baş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
4-5 yemek kaşığı kalın tuz
su

Yapılışı:
  • Tüm malzemeyi dilediğimiz büyüklüklerde kesip bidona dolduralım.
  • Aralara sarımsak ve limon tuzunu serpiştirmeyi unutmayalım.
  • Bidonu doldurunca üzerine sirkeyi ilave ederek kalan kısmını suyla dolduralım.
  • Bidondaki sirkeli suyu dikkatli bir şekilde derin bir kaba boşaltalım ve tuzunu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştıralım.
  • Tuzunu mutlaka kontrol edin.Eğer tuz oranı dilinizi ısırıyorsa olmuş demektir.
  • Bu suyu tekrar bidona boşaltalım ve üzerine dilerseniz lahana yaprakları ekleyerek bidonun kapağını kapatalım ve turşunun yapımını sonlandıralım.
  • Serin ve karanlık bir yere kaldıralım.Yaklaşık 2 hafta içinde turşumuz olacaktır.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım harika görünüyor, vallahi canım çekti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Emelcim :) sevgiler...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...