29 Ekim 2014 Çarşamba

Yeşil Domatesli, Kelekli Ve Acurlu Turşu


Malzemeler:
Yeşil domates
Kelek
Acur
bir miktar lahana yaprağı da eklenebilir
1 baş sarımsak
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı limon tuzu
4-5 yemek kaşığı kalın tuz
su

Yapılışı:
  • Tüm malzemeyi dilediğimiz büyüklüklerde kesip bidona dolduralım.
  • Aralara sarımsak ve limon tuzunu serpiştirmeyi unutmayalım.
  • Bidonu doldurunca üzerine sirkeyi ilave ederek kalan kısmını suyla dolduralım.
  • Bidondaki sirkeli suyu dikkatli bir şekilde derin bir kaba boşaltalım ve tuzunu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştıralım.
  • Tuzunu mutlaka kontrol edin.Eğer tuz oranı dilinizi ısırıyorsa olmuş demektir.
  • Bu suyu tekrar bidona boşaltalım ve üzerine dilerseniz lahana yaprakları ekleyerek bidonun kapağını kapatalım ve turşunun yapımını sonlandıralım.
  • Serin ve karanlık bir yere kaldıralım.Yaklaşık 2 hafta içinde turşumuz olacaktır.

3 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...