11 Kasım 2014 Salı

Zeytinyağlı Pırasa

Soğuk soğuk ne de güzel olur zeytin yağlı pırasa.Yurt  dışındayken sebzeyi pek pişiremiyordum.Çünkü her zaman bulmak çok zor oluyordu.Ama Ülkem bu yönden zengin çok şükür.Her an elimizin altında bol bol sebzeler var.Ben de bu aralar bol bol sebze alarak az pişirdiğim yemekleri sıklıkla pişirmeye başladım.Pırasa da özlediğimiz lezzetlerden biriydi.Hem çok pratik hem de çok lezzetli bir sebze yemeğidir.Şimdi geleyim tarife:
Malzemeler:
yarım kg pırasa
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
yarım kahve fincanı pirinç
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
yarım limon suyu
1 çay kaşığı toz şeker
damak zevkinize göre biraz tuz
1,5 bardak su

Yapılışı:
  • Pırasalar temizlenir.Uçtaki yeşil kısımları kesilir.(O kısımları koymuyoruz)
  • Uzunlamasına baklava dilimleri gibi 2-3 parmak uzunluğunda kesilir.Suyun içerisine atılır.
  • Yemeklik doğradığımız soğan ve zeytinyağı pişireceğimiz tencereye alınır ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur
  • Havuçları da verev doğrayalım ve soğanlara ekleyerek biraz daha kavrulur
  • Suyunu süzdürdüğümüz pırasaları bu malzemenin üzerine eklenir
  • 15 dk kadar bu şekilde pişirilir.
  • Daha sonra tencerenin kapağı açılır.Üzerine 1,5 bardak kadar su ilave edilir.
  • Pirinç, şeker, tuz ve limon suyu da ilave edilerek orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.


Afiyet olsun...
Asyadan Esintileri fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...