2 Aralık 2014 Salı

Cevizli Güllaç


Malzemeler:
13 adet Güllaç yaprağı
2 litre süt
4 su bardağı toz şeker
2 pk vanilya
ceviz içi veya fındık içi

Yapılışı:
  • Öncelikle bir tencerede sütü ve şekeri birlikte kaynatalım.Kaynadıktan sonra içine 2 pk vanilya ekleyerek biraz daha kaynatalım.
  • Güllaç yapraklarını daha kolay ıslatabilmek için büyük yuvarlak bir tepsiniz varsa onu kullanın.Ben öyle yapıyorum daha sonra kullanacağım borcama alıyorum.Bu işlem işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Öncelikle ilk 7 yaprağı tek tek ılıktan biraz daha sıcak kıvamdaki sütümüzle ıslatarak büyük boy dikdörtgen veya kare borcama kat kat yerleştirelim.Arasına kıyılmış ceviz veya fındık serpiştirelim.
  • Kalan 6 yaprak güllacı da aynı şekilde ıslatarak üzerine kat kat yerleştirelim
  • Süt gözünüze fazla gelmesin hatta anca kafii geliyor diyebilirim.Çünkü Güllaç sütü çektikçe çekiyor.Kalan sütü de bir güzel güllaçların üzerine dökelim.
  • Soğuması için buz dolabına kaldıralım.En az 2 saat beklesin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyelim ve arzuya göre süsleyelim.Süslemede farklı meyveler ve de kuruyemişler de kullanabilirsiniz. 
Afiyet olsun...



4 yorum:

  1. Kız şule tatlı çok güzel olmuşta üstüne o yeşil zeytinleri neden koydun diye soracaktım sana:) gecenin dün yarısında bakarsan üzümü de zeytin görürsün:)ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha ha ha :) alemsin abla sen yaa...
      teşekkürler,sevgiler...

      Sil
  2. aşure aşure gününde, güllaç ramazanda diye şartlamışız kendimizi :)
    tabiiki can çektiğinde yapmak en güzeli :)
    ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...