26 Aralık 2014 Cuma

Güveçte Kuzu Kol Kebap

Enfes bir güveçte yemek tarifi ile karşınızdayım.Aslında bu tarife Kütahya Kebabı da deniyor.Lezzetine ve tadına doyamayacağınız harika bir yemek olduğunu belirtmek isterim.Kısa sürede hazırlanabilen bir yemek olmasına karşın sadece pişme süresi biraz uzun sürüyor.Denemenizi tavsiye ederek çok uzatmadan hemen tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler:
2 kg kuzu kol eti (ceviz büyüklüğünde doğranmış olmalı)
15-20 adet arpacık soğan
3 adet yeşil biber
3 adet domates
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı  tane karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle güvecin dibine soğanları yerleştiriyoruz.
  • Üzerine etleri yerleştirelim.
  • Etlerin üzerine doğradığımız biberleri yerleştiriyoruz.
  • En üste de dörde böldüğümüz domatesleri yerleştiriyoruz
  • Üzerine tuzu ve tane karabiberi serpiyoruz.
  • Önce üzerine yağlı kağıt kapatalım ve hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile üzerini tekrar kaplayalım.Güveç kapağını da yerleştirip kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirelim.
  • Sonuç olarak kendi suyuyla pişmiş lokum gibi et olacak.


Afiyetler olsun efendim...
Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. ayy canım çok lezzetli görünüyor kebap fotoğrafta. malzeme listesini not aldım, öğlen için yapayım diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.E kolay gelsin o zaman :) sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...