27 Aralık 2014 Cumartesi

Kıymalı Karnabahar Yemeği

Ne kadar klasik bir yemek değil mi :) Ama bir o kadar da lezzetli ve her kış mutlaka mutfaklarımızda pişen ve soframıza gelen lezzetli bir yemektir karnabahar yemeği.
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
250 gr kıyma
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı zeytin yağı
tuz ve karabiber

 Yapılışı:
  • Öncelikle karnabaharı dallarından ayıklayalım.Ama çok büyük kalmasın.Mümkünse küçük parçalara bölün.Bol suyla iyice yıkayın ve süzdürün.
  • Tencereye zeytin yağını koyalım ve üzerine kıymayı ve soğanı ekleyerek kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya domates ve biber salçası ekleyerek salçaların kokusu çıkana kadar çevirmeye devam edelim.
  • Üzerine minik parçalara ayırdığımız karnabahar'ı ekleyerek biraz da bu şekilde tüm malzemeri harmanlayarak karıştıralım.
  • Üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su ilave ederek karnabahar yumuşayana kadar pişirelim. 
Afiyet olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adersinden takip edebilirsiniz.

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...