2 Aralık 2014 Salı

Mezgit Tava


Balık tariflerine son sürat devam. Kış aylarında bolca tüketmek lazım.Artık kokuyu filan ikinci planda tutuyorum.Önce lezzet...Kokuyor diye pişirmeye erinip bu nimetlerden geri kalmayın derim. Rabbim öyle bir hazine vermiş ki biz insanlığa...Her türlü her çeşidi var  denizlerde.Mezgit tadına ve yemeye doyamadığım balıklardan biridir.Gerçekten tavadaki hali nefis oluyor.Sadece temizlemesi biraz oyalıyor ama sonuca değer doğrusu.Dip balığı olduğu için içi biraz kirli.Yani siyahlıklar oluyor içinde.Onu iyice temizlemezseniz balığın tadında tuhaflık olur.Bir de tabi iyice yıkayıp su kalmayıncaya kadar süzdürmek de çok önemli. Unlarken sorun olmaması için iyice süzülmesi gerekiyor.Unlamadan önce tuzlamayı unutmayalım :) tabii...

Diğer tavada balık tariflerimde de olduğu gibi mezgit tavayı da aynı teknikle yapıyoruz.Balık tavasına biraz yağ koyalım ve tuzlayıp unladığımız balıkları tavaya dizerek çok kurutmadan arkalı önlü pişiriyoruz.
Afiyet olsun...
Asyadan Esintiler'i face adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...