Malzemeler: Lahana, havuç, kırmızı pancar, patates, tuz ve tatlandırmak için mayonez
Yapılışı:
Bu salata malzemesinin içinde sadece pancar ve patates pişmiş olacak.
Lahana ve havucu çiğden koyuyoruz.
Öncelikle kabuklarını soyduğumız kırmızı pancarı çok yumuşatmadan haşlamaya bırakalım.
Bu esnada patatesleri soyup kibrit şeklinde rendeleyelim ve kızartalım.
Not: Tüm malzemeleri kibrit şeklinde rendeleyebilmek için özel aparatlı rendelerden kullanmalısınız.Bizim bildiğimiz klasik rendelerle olmuyor.
Havucu rendeleyelim.
Lahanayı çok ince olacak şekilde kıyalım.
Lahanayı ve havucu çok az tuzla ovalım ki biraz yumuşasın.
Haşlanan pancarı da kibrit şeklinde rendeleyelim.
Yukarıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi tüm malzemelerimi özenle hazırladım.Artık karıştırma vakti geldi.
Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırdım.Zaten pancarın rengi tüm salatayı etkisi altına alacaktır.Üzerine mayonez sıkın ve tekrar karıştırın.Salatamız artık servise hazır.İster porsiyonluk,ister ortaya vs.Nasıl isterseniz o şekilde servis edebilirsiniz.
Not: Tüm malzeme rendelendiği için oldukça bereketli bir salata oluyor.Fark ettiyseniz ölçü vermedim.İlk etapta denemek için yapacaksanız eğer tüm malzemelerden 1'er tane kullanarak yapabilirsiniz.Ben 2'şer taneden yaptım.Lahana ölçüsü olarak da küçük boy bir lahanın 4/1 kadarını kullanabilirsiniz.