Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ayçiçek yağı veya zeytin yağı koyarsanız daha da nefis oluyor
1 su bardağı süt kaymağı
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
10 gr kuru maya veya 1 dolu yemek kaşığı da olur
aldığı kadar un
Üzeri için bir yumurtanın sarısı ve çörek otu susam karışımı (isterseniz serpmeyebilirsiniz)
Yapılışı:
- Yoğurma kabına öncelikle su, süt, şeker ve mayayı alalım
- Maya ve şeker eriyene kadar bir kaşık yardımıyla karıştıralım
- Bu karışıma tuzu, yağı ve kaymağı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Üzerine yavaş yavaş un ilave edelim ve kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup gazını alalım
- Mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp dilediğiniz şekli verin.Dilerseniz istediğiniz içle hazırlayabilirsiniz.Boş olarak da hazırlayabilirsiniz.
- İçlide olsa boş da olsa fark etmez.Sonuç olarak ortaya nefis bir poğaça çıkıyor :)
- Yarım saat kadar da tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
- Tepsi mayası gelen poğaçalara yumurta sarısını sürelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
- AFİYET OLSUN...