29 Nisan 2014 Salı

Böğürtlen reçelli Kek



Malzemeler:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker(eğer reçeliniz çok tatlıysa 1 ölçü koyun)
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu,1 pk vanilya
1 çay bardağı böğürtlen reçeli veya marmelatı
Üzeri için: pudra şekeri ve temiz bir dantel

Yapılışı: Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek tekrar çırpın.Son olarak reçeli ekleyerek iyice çırpın.Yağlanmış ve unlanmış borcama veya kek kalıbına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecede 30-35 dk kadar pişirin.
Nefis ve mis kokulu kekimiz hazır.Görsel olarak şık bir görüntü elde etmek için üzerine dantel örtüp pudra şekeri serptim.Daha başka reçel veya marmelatları da kullanarak yapabilirsiniz.Diğer reçelli kek tariflerimi de en kısa zamanda yayınlayacağım.
sevgiler...

28 Nisan 2014 Pazartesi

Kırmızı Pancarlı Pasta



Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 orta boy kırmızı pancar
2 su bardağı un
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu

Kreması için: 4 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 1 yumurta,1 paket şanti
Üzeri için: hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Öncelikle pancarı az suda haşlayıp püre haline getirelim
  • Daha sonra kremayı hazırlayalım.Tüm malzemeyi bir tencereye alalım.Ocağa koymadan çırpma teliyle çırpıp unun ve yumurtanın dağılmasını sağlayalım.Daha sonra pişirelim ve arada sırada kabuk bağlamaması için karıştırarak ılınmaya bırakalım.
  • Ilınınca içine şanti katıp mikserle çırpalım ve hazırladığımız kremayı bir kenara alalım.
  • Artık kek hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz.Yumurtayı şekerle iyice köpürtelim
  • Sıvıyağ,pancar,vanilya ve kabartma tozunu da edip,çırpmaya devam edelim
  • Son olarak unu ekleyelim ve çırpalım
  • Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen veya kare borcama kek harcını dökelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişmeye bırakalım.Kürdan testi uygulayıp alırsanız sonuç garanti olur ;)
  • Fırından aldığımız keki dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen keki dikkatli bir şekilde borcamdan çıkaralım.
  • Bir ip ya da bıcak yardımıyla ikiye ayıralım.
  • Arasına hazırlamış olduğumuz kremanın yarısını dökelim.Kekin üst kısmını kapatalım ve kalan kremayı da üstüne yayalım ve bol hindistan ceviziyle süsleyelim.
  • Biraz da bu şekilde dinlenmeye bıraktığımız pastayı kare kare dilimleyip servis edelim.
Afiyet Olsun...

Fırında Somon


Malzemeler:
Dilimlenmiş somon
Sosu için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber,toz kırmızı biber, kimyon, kekik (tüm baharatlar çay kaşığının ucuyla olacak) 1 diş sarımsak,4/1 limon suyu
Not: Bu sos her bir dilim için olacak.Yani kaç dilim somon varsa oranı o miktarda artırabilirsiniz.
İşte sosoladığım somon dilimleri.Yarım sat kadar sosta beklettim.
 Daha sonra fırın poşetine koyup 200 derecede yarım saat kadar pişirdim.
AFİYET OLSUN...

27 Nisan 2014 Pazar

Zeytin yağlı Çiriş Otu Kavurması

Malzemeler:
1/2 kg çiriş otu
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz ve kırmızı toz biber
Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biber

Yapılışı:  Öncelikle çirişleri yeşil soğanı doğrar gibi küçük doğrayalım ve hazır edelim.Soğanları küp küp doğrayalım.Tavayı ocağa alalım ve biraz ısıtalım.Üzerine soğanları ekleyelim ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını üzerine gezdirerek soteleyelim.Sotelenen soğanın üzerine çirişleri ekleyelim.Çirişler sönene kadar çevirelim ve sotemeye devam edelim.Tuzunu ve kırmızı toz biberi ekleyelim ve suyunu çekene kadar kavuralım.Altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.Ilınan çiriş otu kavurmasını servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kırmızı toz biber ekleyelim.
Afiyet Olsun... 

26 Nisan 2014 Cumartesi

25 Nisan 2014 Cuma

Kara Buğday Pilavı, Greçka



Malzemeler:
2 su bardağı kara buğday
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet havuç
200 gr kuşbaşı dana eti (önceden haşlanmış)
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım tatlı kaşığı biber salçası
zeytin yağı, tuz ve su
Üzeri için: dereotu

Yapılışı: 

  • Öncelikle gerçkayı bir tepsiye dökün ve ayıklayın.İçinde farklı türde şeyler çıkabiliyor.Temizse gerek yok tabii.
  • Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın pilav tavasına alın.Üzerine zeytin yağı dökün ve sotelemeye başlayın.
  • Üzerine rendelenmiş havucu da ekleyin.Havuç da ölene kadar soteleyin.
  • Daha sonra önce haşlamış olduğunuz eti ilave edin.Biraz da bu şekilde çevirin.
  • Salçaları ve tuzu ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin ve bir kaç dakika bu şekilde kaynamaya bırakın
  • Üzerine yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kara buğdayı ekleyin ve karıştırın.Ağzını kapatıp, buğdaylar şişip suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakın.
  • Servis esnasında üzerine dereotu serpin
Afiyet olsun...

NOT: tıpkı bulgur pilavı gibi pişiyor.Pişer mi acaba diye endişelenmeyin.Ben sıklıkla yaptığım için bu konuda size garanti verebilirim.Hatta ne kadar kısa sürede piştiğini görünce şaşıracaksınız.

24 Nisan 2014 Perşembe

Meşrubat Kutusunda Kek Yapımı


Öncelikle biten meyvasuyu kutusunun üst yüzeyini bir bıçak yardımıyla keselim.Güzelce temizleyelim.Bu arada kapak kısmını da çıkarmayı unutmayalım tabii.Daha sonra içerisini yağlı kağıtla kaplayalım.İşte baton kek kalıbımız hazır.Ben kakaolu bir kek yaptım ama siz aynı ölçülerle ister sade ister meyveli veya fındıklı,cevizli tarçınlı artık nasıl arzu ederseniz yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Yapılışı: Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.Kalan sıvı malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.Un kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edelim.Hazırlamış olduğumuz kalıba kek harcını dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dk pişirelim.
Üzerini pudra şekeri ile süsledim.

20 Nisan 2014 Pazar

Kekli Truffle Tarifi


Malzemeler:
4-5 büyük dilim kek (kakaolu veya sade)
3 adet orta boy elma
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık veya ceviz kırığı
1 yemek kaşığı tere yağı(eritilmiş)
1 paket vanilya
hindistan cevizi

Yapılışı:
Kek dilimleri bir kabın içine ufalanır.Elma rendesi eklenir.Toz şeker,vanilya,fındık kırığı veya cevizi ve eritilmiş ter yağı eklenir.Tüm malzeme yoğurulur.Buz dolapta yarım saat kadar dinlendirilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.Dilerseniz siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Çikolata kalplı,kakaolu,yeşil fıstıklı..vs.
AFİYET OLSUN...

18 Nisan 2014 Cuma

Terbiyeli Haşlama


Malzemeler:
500 gr kemikli dana veya kuzu eti
2 orta boy patates
2 havuç
1 orta boy soğan veya 7-8 adet arpacık soğan
tuz
su

Terbiyesi için:
1 limon suyu
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı un

Yapılışı:

  • Kemikli etleri düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyalım ve tuzunu atalım
  • Eğer dana etiyse 45-50 dk koyun etiyse 30 dk kadar düdüklüde pişirmemiz yeterli olacaktır.
  • Daha sonra pişen etlerin üzerine iri parçalar halinde doğradığımız patates soğan ve havuçu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  •  Bu arada limon suyunun üzerine yumurta sarısını ve unu ilave ederek çırpalım.Sebzelerimiz de pişmişse eğer terbiyesini ilave edelim ve bir kaç taşım kaynatıp altını kapatalım.  
AFİYET OLSUN...

17 Nisan 2014 Perşembe

Tarçınlı Rulo Kurabiye


Malzemeler:
225 gr oda ısısnda tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı bal (dilerseniz eklemeyebilirsiniz)
4 yemek kaşığı soğuk su
Tarçınlı harç için: 3 yemek kaşığı toz şeker,4 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:

  • Toz şeker ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır
  • Bal, un ve soğuk su ilave ederek yoğurulur
  • Ayrı bir kapta toz şeker ve tarçın karıştırılır
  • Hamur merdaneyle dikdörtgen şeklinde açılır
  • İçine tarçınlı karışım yayılır ve rulo şeklinde sarılır
  • Streç filme sarılıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir
  • Rulo hamurdan keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesilir 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk kadar beyaz kalacak şekilde pişirilir.
AFİYET OLSUN...

Beğendili Balık


Malzemeler:
400 gr küp doğranmış beyaz etli balık
2-3 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Beğendi için:
3 adet közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz, karabiber

Yapılışı:
  • Balığı kısa bir sürede soteleyeceğimiz için öncelikle işe beğendiyi yaparak başlayalım.
  • Patlıcanları ateşte közleyin,kabuklarını soyun ve çatalla ezin
  • Tencereye tereyağını alın üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun
  • Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve beşamel sos haline getirin
  • Tuz ve karabiber ilave edin
  • Üzerine ezilmiş patlıcanları ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Üzerine kaşar peyniri ekleyin ve peynir içinde eriyip sünecek bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Bu esnada kaşar erirken bir tavaya balığı sotelemek için tereyağını alın ve kızdırın
  • Üzerine balığı atın ve hızlı hızlı soteleyin.Zaten çok çabuk pişecektir.Tuzunu ve baharatlarını da katın.
  • Nefis beğendiyle beraber sotelenmiş balıklarınızı servis edin. 
AFİYET OLSUN...

16 Nisan 2014 Çarşamba

Turşulu Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası


Malzemeler:
közlenmiş kırmızı biber
kornişon turşu
dereotu,zeytin yağı
mısır
Yapılışı: Közlenmiş kırmzı biber ve turşuyu julyen doğruyoruz.İçerisine ince kıyılmış dereotu serpiyoruz.Zeytinyağı döküp karıştırıyoruz ve mısırla süsleyerek servis yapıyoruz.
Bu salata için belli bir ölçü yok.Dilediğiniz miktarda yapabilirsiniz.


15 Nisan 2014 Salı

Kadayıflı Rulo Tatlı


MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 kaşık nişasta
3 dolu yemek kaşığı un
50 gr margarin veya tereyağı
vanilya
Kadayıfı için: 300-350 gr kadar kadayıf, 1 kaşık ter yağı, 2 kaşık şeker
YAPILIŞI:
  • Öncelikle tavaya elimizle iyice ufattığımız kadayıfı ve yağı alalım.Kavurmaya başlayalım.Rengi dönünce şekerini katalım.Tekrar kavurmaya devam edelim.
  • Fırın tepsisinin tabanına kavrulmuş kadayıfı hiç boşluk kalmayacak şekilde yayalım.
  • Ayrı bir tencereye muhallebi için gerekli olan tüm malzemeyi al ve sürekli karıştırarak kıvama gelene kadar pişir.
  • Ocaktan alıp mikserle 2-3 dk çırp
  • Kavrulmuş kadayıfın üzerine dök ve soğumaya bırak.
  • Soğuyan tatlıyı tepside 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kesip rulo yaparak sarıp kesin.

14 Nisan 2014 Pazartesi

Tuzlu Pastane Kurabiyesi


MALZEMELER:
1 paket margarin veya tereyağı(yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı mahlep
1 yumurta(sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
yarım tatlı kaşığı şeker
1 pk kabartma tozu
aldığı kadar un


YAPILIŞI:

  • Tüm malzemeyi bir kaba al
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde et.
  • Dilediğiniz gibi şekiller verip fırın tepsisine dizin.Ben çelenk ve ikili örgü şeklinde yaptım.
  • Üzerine yumurta sarısına çok az pekmez ekleyerek karıştırın ve öyle sürün
  • 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

13 Nisan 2014 Pazar

Yalancı Baklava


Malzemeler:
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
1 paket oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
1 paket k.tozu
1 su bardağı çekilmiş ceviz
aldığı kadar un

Şerbeti için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 4/1 limon suyu (şerbeti öncesinden hazırlayıp soğutun)

Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir kaba alın.Un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Ben bunun için yuvarlak büyük boy borcam kullandım.Hamuru elimizle bastırarak fırın kabına yayalım.Sonra baklava dilimi şeklinde keselim.180 derecede önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim.Sıcak tatlıya soğuk şerbeti verelim.Üzerini yeşil fıstığım olmadığı için hindistan ceviziyle süsledim.Ama yeşil fıstıkla süslemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun...


11 Nisan 2014 Cuma

Şapkalı Mantı Çorbası


Malzemeler:
500 gr kıymalı ravioli
1 adet patates(orta boydan biraz daha büyükçe olabilir)
dere otu
tuz ve su

Yapılışı: 
  • Tencereye göz kararı mantıları haşlayacağınız kadar su koyup kaynamaya bırakın
  • Kaynayan suya tuz ekleyip önce patatesleri 5 dk sonra da mantıları atın ve arada karıştırarak pişmeye bırakın
  • Piştikten sonra altını kapatalım ve dilenmeye bırakalım.
  • Dinlenen çorbanın üzerine yarım demet dere otu doğrayıp katalım.
Artık çorbamız servise hazır.Mantı suyu burada çorbamızın suyu olacak.O nedenle suyu çok koymayın ki mantı ve patatesin etkisiyle çorbamızın suyu özdeşleşsin.
Afiyet olsun...



Etli Fettucini

Malzemeler:
1 paket fettucini makarna
300-350 gr kadat dana eti
2 adet orta boy soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz ve karabiber

Yapılışı:
  • Makarnayı paketteki tarife göre pişirelim.
  • Pişen makarnayı biraz tere yağı ve biraz sıvı yağıyla beraber çevirelim.
  • Daha sonra eti hazırlayalım.Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyalım ve kızdıralım.
  • Kızan yağa çok minik doğranmış etleri atıp kızartalım.
  • Etin rengi dönüp kızarmaya başlayınca üzerine incecik  piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim
  • Soğanlar da ölüp rengi koyulaşana kadar sotelemeye devam edelim.Son olarak tuzunu ve karabiberini katalım.
  • Servis tabağına önce fettuciniyi üzerine de etini koyup servis yapalım.
AFİYET OLSUN...


9 Nisan 2014 Çarşamba

Fırında Ciğer Şiş


İhtiyacımız olan tek şey, çöp şişler,ciğer,kuyruk yağı,tuz ve baharatlar.Resimlerden de gördüğünüz gibi ciğer şişleri hazırlayıp fırının ızgarasına dizdim.Bu esnada damak zevkinize göre tuz ve baharatlarını serpebilirsiniz.
Fırınımı önceden en üst seviyede 5-10 dk kadar ısıttım.Fırının orta gözüne ızgarayı yerleştirdim.Bir altına da fırının kendi tepsisine su koyup yerleştirdim.Toplam yarım saat içinde ciğer şişler hazır oldu.Pişerken etrafa yayılan kokular da cabası  :)
afiyet olsun...


8 Nisan 2014 Salı

Deniz Kabuğu Poğaça




MALZEMELER:
1 adet yumurta
1/2 ssu bardağı su
1/2 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4/1 yaş maya (ben 1 tatlı kaşığı kuru maya kullandım)
aldığı kadar un
Aralarını yağlamak için: 100 gr tere yağı, yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:
  • Tüm hamur malzemeleriyle yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurun mayalanmasını beklemeden 6 eşit parçaya bölelim ve yuvarlayalım.
  • Birinci bezeyi oklava yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açalım
  • Tere yağını kısık ateşte eritelim,üzerine sıvı yapını da katıp karıştıralım.
  • Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına sürelim.
  • İkinci bezeyi de aynı büyüklükte açalım ve ilk yufkanın üzerine serip yağlayalım
  • Bu iki kat yufkayı bohça şeklimde katlayalım
  • Diğer dört bezeyi de ikişerli guruplar halinde açalım ve aynı işlemi uygulayalım
  • İlk yaptığımız bohçadan başlayarak merdane yardımıyla açalım
  • Çok hafif şekilde yağlayalım,sonrasında 1 parmak genişliğinde şeritler keselim,her bir şeriti rulo yaparak saralım
  • Rulonun tam ortasından bastırarak dışa doğru esneterek şekil almasını sağlayalım
  • Alt kısmını orta da büzdürerek toplayalım
  • İsterseniz bu şekil verme esnasında iç kısmına dilediğiniz bir harç koyabilirsiniz
  • Tüm ruloları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizelim.Yağlı bir hamur olduğundan tepsiye yapışmıyor.
  • Tüm bohçalara aynı işlemi uygulayalım.Kalan yağıda üzerlerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...

7 Nisan 2014 Pazartesi

Lokum Helva



MALZEMELER:
100 gr tere yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5- 2 bardak kadar un
Şerbet için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
süslemek için : ceviz ve hindistan cevizi

YAPILIŞI:

  1. Önce tavaya yağları alalım.Üzerine unu ekleyip rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım.
  2. Ayrı bir kapta ılık su ve şekeri karıştırarak eritelim ve şerbeti hazır edelim.Ama bu işlemi önceden yapın şerbetiniz hazır olsun
  3. Rengi dönen una şerbeti verelim  ve hızlı hızlı karıştıralım
  4. Kıvama gelen helvayı ocaktan alalım.
  5. Cevizli olanı küçük boy dikdörtgen bir borcama hemen sıcakken yaydım.Biraz ılınınca küçük karelere kestim ve borcamdan çıkararak kenarlarını hindistan cevizine buladım ve üzerine ceviz yerleştirdim.
  6. Silindir şeklinde olanı da helva tam ılınmadan ceviz kadar parçalar koparıp elimle şekil verdim ve hindistan cevizine buladım.

Afiyet olsun...

6 Nisan 2014 Pazar

Erzincan Lokumu


Malzemeler:
250 gr tere yağı
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzeri için : Pudra şekeri

Yapılışı:

  • Oda ısısında yumuşamış olan tere yağı ve şeker iyice yoğurulur.
  • Sonra diğer sıvı malzemeler eklenir ve yoğurulmaya devam edilir.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Hamur yağlı olduğundan ekstra tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
  • Hamuru eşit miktarlarda tepsiye yayın ve önce elinizle bastırarak hamuru tepsiye yerleştirin.Üzerinin düzgün görünmesi için kaşıkla düzleyin.
  • İster baklava dilimi ister kare kare kesin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Soğuduktan sonra üzerine Pudra şekeri serpin.Afiyet olsun...

5 Nisan 2014 Cumartesi

Kalpli Yumurta Yapımı


Hafta sonuna özel kahvaltılık sunumlar hazırlamak istiyorsanız işte yine tam sizlik bir yumurta tarifi daha.Kalpli yumurta yapımını merak edenlere gelsin.İhtiyacımız olan tek şey kalıplar ve tabiki de yumurta :) Sevdiğiniz insana özel bir kahvaltı hazırlamanız sizi ve partnerinizi eminim çok mutlu edecektir.Denemek isteyenlere hem kolay gelsin hem de afiyet olsun.
Mutlu pazarlar...
(resim netten alıntıdır)

Çiçekli Yumurta Yapımı


Herkese mutlu ve güzel bir pazar gününden merhabalar.Pazar kahvaltınızı farklı kahvaltı sunumlarıyla şenlendirmek ister misiniz? Eminim yumurtayı bu şekilde pişirmek sizin ve sevdiklerinizin çok hoşuna gidecektir.İhtiyacımız olan tek şey renkli dolmalık biberler,yumurta ve baharatlar.Gerisi size kalmış dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.
(resim netten alıntıdır)

3 Nisan 2014 Perşembe

Red Fish , Kırmızı Balık




  •  Öncelikle balığı temizledikten sonra içini dışını yeteri miktarda tuzladım.Fırın poşetine alarak içine tane sarımsak, tane karabiber ve defne yaprağı koydum.Pişmeye bıraktım.


  • Çok kılçıklı bir balık değil.Sadece orta kısmında irice kılçıklar var.Onu da yerken kolayca çıkarabiliyorsunuz.Beyaz etli ve oldukça lezzetli.


  •  Bir de kızarmış halini merak ettim ve o şekilde denedim.Kızarmış hali de bir o kadar lezzetli oldu.Hatta yukarı da da belirttiğim gibi ben bu halini daha çok sevdim.Balığı tuzladıktan sonra derisine çizikler attım.Unlayarak kızgın yağda kızarttım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...