15 Ocak 2015 Perşembe

Etli Bulgur Salatası

Malzemeler:
Bulgur pilavı için gerekli malzeme:
1 su bardağı bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yeteri kadar su ve tuz

Eti için: 150 gr dana kuşbaşı(kolay pişmesi için ve pilavın içinde büyük kalmaması için etin boyutunu biraz daha küçülttüm.), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Yeşillikler için: maydanoz, dereotu, nane, yeşilsoğan, 2 diş sarımsak

Yapılışı:
  • Tencereye yağı alalım ve yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz bulgurları üzerine ekleyelim. Biraz tuz atalım.Üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve pişmeye bırakalım.Piştikten sonra biraz demlendirelim ve ılınmasını bekleyelim.
  • Bir yandan ocağa etleri de koyalım ve pişirelim.Bunun için yapmamız gereken şey; Tencereye yağı alalım. Yağ ısınınca üzerine etleri atalım ve renkleri dönene kadar çevirelim.Altını kısalım ve kendi suyuyla pişmeye bırakalım.Ocaktan almaya yakın tuz ilave edelim.
  • Etler pişerken yeşillikleri bol suyla yıkayıp temizledikten ve sularını iyice süzdürdükten sonra incecik kıyıp hazır hale getirelim.Sarımsakları da incecik kıyıp yeşilliğe karıştırabilirsiniz.Dilerseniz sarımsak kullanmayabilirsiniz.
  • Daha sonta tüm malzemeyi harmanlayalım.Bana göre pek baharat istemeyen bir salata ama dileseniz karabiber ve pulbiber ekleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. ablacım ellerine sağlık. salatan çok leziz görünüyor. afiyetle..

    YanıtlaSil
  2. Çok hoşuma gitti bu salata çocuklarıma yapacağım kesinlikle sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bir salata olmus, ellerinize saglik...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...