6 Ocak 2015 Salı

Kestaneli Truffle

Bu tarz tarifleri doğaçlama olarak ortaya çıkarmayı çok seviyorum.Hem böylelikle evde artan malzemelerimi de değerlendirmiş oluyorum.Ve inanın bir arkadaşınız geldiğinde kahvenin yanında ikram edebileceğiniz sunumuyla da şık bir tatlı elde etmiş oluyorsunuz.Ev halkı da ortaya yeni bir şeylerin çıkmış olduğu heyecanıyla  çayın yanında keyifle yiyorlar :) Böylelikle ben de çok mutlu oluyorum tabii...
Malzemeler:
Daha öncesinden yaptığınız herhangi bir kek (tercihen sade olması daha iyi olur)
Tarçın
rendelenmiş portakal kabuğu
Sade pişirilmiş pudink (bir miktar)
Daha önceden pişirdiğiniz kestane(8-10 tane)
Hazırlanan topları bulamak için hindistancevizi

Yapılışı:
  • Keki ufalayalım
  • İçine tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyelim.
  • Kekin toparlanma durumuna göre bir kaç kaşık pudink ekleyelim.
  • Kabuklarından temizlenmiş kestaneleri bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kıyalım ve karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
  • Karışımı 15-20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.Bu işlem daha kolay şekil vermemizi sağlayacak.
  • Şekil verdiğimiz topları hindistan cevizine bulayarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Elinize sağlık ben de evde kalanları sürekli değerlendiririm tarifiniz de çok lezzetli olmalı sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kestaneli nefis olur bence ablacım ellerine sağlık..
    miss..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Denizcim,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...