6 Ocak 2015 Salı

Kestaneli Truffle


Malzemeler:
Daha öncesinden yaptığınız herhangi bir kek (tercihen sade olması daha iyi olur)
Tarçın
rendelenmiş portakal kabuğu
Sade pişirilmiş pudink (bir miktar)
Daha önceden pişirdiğiniz kestane(8-10 tane)
Hazırlanan topları bulamak için hindistancevizi

Yapılışı:
  • Keki ufalayalım
  • İçine tarçın ve rendelenmiş portakal kabuğu ekleyelim.
  • Kekin toparlanma durumuna göre bir kaç kaşık pudink ekleyelim.
  • Kabuklarından temizlenmiş kestaneleri bir bıçak yardımıyla iri parçalar halinde kıyalım ve karışıma ekleyelim ve karıştıralım.
  • Karışımı 15-20 dk kadar buzdolabında dinlendirelim.Bu işlem daha kolay şekil vermemizi sağlayacak.
  • Şekil verdiğimiz topları hindistan cevizine bulayarak servis edelim.
Afiyet Olsun...

4 yorum:

  1. Elinize sağlık ben de evde kalanları sürekli değerlendiririm tarifiniz de çok lezzetli olmalı sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. kestaneli nefis olur bence ablacım ellerine sağlık..
    miss..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Denizcim,sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...