10 Ocak 2015 Cumartesi

Muzlu Cevizli Kek




Malzemeler:
3 adet muz (Muzlar tatlı olursa iyi olur,Çünkü şekeri az koyuyoruz.Eğer muzlarınız olgunlaşmamışsa yani biraz tatsızsa şeker miktarını artırın)
yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
  • Derin bir kasede yumurta sıvıyağ ve şekeri çırpın
  • Daha sonra içine un ve kabartma tozunu eleyerek katın
  • Bu aşamada karışım neredeyse kurabiye hamuru kıvamında olacak.Bir kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz.
  • Son olarak çatalla ezip püre kıvamına getirdiğiniz muzu, tarçını ve cevizi ekleyin.
  • Bir çatal yardımıyla karışıma muzları yedirmeye çalışın.Hamurun kıvamı biraz yumuşayıp açılmaya başlayınca mikserle karıştırmaya devam edebilirsiniz.
  • Fırın kabınızı tereyağıyla yağlayıp biraz unlayın.Bu  işlem kekinizin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  • Fırın kabı olarak küçük boy dikdörtgen derin borcam kullandım.
  • 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 40 -45 dk pişirin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...