10 Ocak 2015 Cumartesi

Muzlu Cevizli Kek


Yapımı kekten biraz daha farklı ama sonuç olarak kek kıvamına dönüşen bir hamuru olan farklı bir lezzet :) Şaşırdınız değil mi ? evet önce kurabiye hamuru kıvamına gelen hamuru en son muzu ekleyerek kek hamuru kıvamına getirdiğimiz ilginç bir tatlı.Ama emin olun çok seveceksiniz.Özellikle çocukların bayıldığı bir kek.Üstelik sadece tek yumurta kullanıyruz,yoğun olarak muz var tabii... Evde artan muzları bu keki yaparak değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler:
3 adet muz (Muzlar tatlı olursa iyi olur,Çünkü şekeri az koyuyoruz.Eğer muzlarınız olgunlaşmamışsa yani biraz tatsızsa şeker miktarını artırın)
yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
  • Derin bir kasede yumurta sıvıyağ ve şekeri çırpın
  • Daha sonra içine un ve kabartma tozunu eleyerek katın
  • Bu aşamada karışım neredeyse kurabiye hamuru kıvamında olacak.Bir kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz.
  • Son olarak çatalla ezip püre kıvamına getirdiğiniz muzu, tarçını ve cevizi ekleyin.
  • Bir çatal yardımıyla karışıma muzları yedirmeye çalışın.Hamurun kıvamı biraz yumuşayıp açılmaya başlayınca mikserle karıştırmaya devam edebilirsiniz.
  • Fırın kabınızı tereyağıyla yağlayıp biraz unlayın.Bu  işlem kekinizin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
  • Fırın kabı olarak küçük boy dikdörtgen derin borcam kullandım.
  • 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 40 -45 dk pişirin
Afiyet olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...