22 Ocak 2015 Perşembe

Soslu Mısır

Evde iki tane bıcır kızım olunca istekleri hiç bitmiyor.Anne onu yap, anne bunu yap diye etrafımda dönüp duruyorlar.Bu ara soslu mısıra taktılar.Ben de akşamları keyif saatlerinde hazırlıyorum onlara yiyorlar.Neyse en azından bu ara heveslerini aldılar.Ben de üstünden fazla zaman geçmeden sizinle paylaşayım dedim.Aslında konserve mısırlara karşıyım.Geçen seneye kadar her yıl kıştan mutlaka dondurucuma taze mısır koyardım.Hatta böyle durumlar için haşlayıp koçanından ayırıp buzdolabı poşetlerine koyar ve dondurucuya kaldırırdım.Ama sıkı takipçiler iyi bilir.Yurt dışından dönüşüm ve anca ev  ve yerleşme derdiyle uğraşınca bu sene koyamadım.Hazır konserve kullandık artık :) Ama her zaman tavsiyem ve bloğumda dikkat ettiğim hususlardan biri yiyeceklerin doğal ve çoğunlukla ev yapımı olmasıdır.Gelelim soslu mısırı nasıl hazırladığıma:
Malzemeler:
1 kutu konserve mısır
1 yemek kaşığı tereyağı
ketçap
mayonez....vs sevdiğiniz başka soslar da olabilir.

Yapılışı:
  • Konserveyi suyundan iyice süzdürün.Mümkünse suyu kalmasın,çünkü sulanıyor.
  • Tencereyi önce biraz ısıtın.Üzerine tereyağını ilave edin ve tereyağı erimeden hemen mısırları da ekleyin ve beraber çevirin.
  • Sıcak sıcak sevdiğiniz soslarla servis edin.


AFİYET OLSUN...

11 yorum:

  1. Ben bimdem alıyorum Şule dondurulmuş mısırlardan tadı güzel oluyor. Hem fiyat da uygun. Benim küçük numero çok seviyor:)ellerine sağlık canım. Kuzulara afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmm tamam ablam oraya da bir bakayım.Teşekkür ediyore :)

      Sil
  2. Şulecimm benim kızımda bayılıyor soslu mısıra:)Ama hani haksızda sayılamzlar kızlarımız ne dersin?Çok güzel oluyor..Ellerine sağlık canım..Afiyetle tüketin..Sevgilerimi bıraktım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) diiimi amaa olsun tabiii.Teşekkürler canım :)

      Sil
  3. ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Benim çocuklar bayılıyor mısıra

    YanıtlaSil
  5. Seni bilmez miyiz, maşallah yoğurdundan, peynirine herşeyini kendin yapıyorsun. Çok severim ve arada bir kendime yaparım ben de :) Ben de bu yaz buzluğa mısır koymuştum ama sert oldular, konserveler gibi ağızda patlamıyorlar. O yüzden konserve daha çekici geldi bana. Bilmiyorum belki de mısır süt olunca farklı olur, bilemedim :)
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy sağolasın canım yaa.Yorumunla mutlu ettin beni.Teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil
  6. Merhabalar,
    Ben soslu mısırı pek bi severim hatta bayılırım…
    Ellerinize sağlık …
    Sevgiler…

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...