6 Ocak 2015 Salı

Yumurtalı Pazı Kavurması

Yumurtalı pazı kavurması günün herhangi bir öğününde yiyebileceğimiz harika bir tarif. Sanki kahvaltıya yakışırmış gibi geliyor insana ama ben her türlü pişirmişimdir bu lezzetli tarifi.Yani kahvaltı ,öğle veya akşamları yapmışlığım vardır :) Uzun lafın kısası siz de her türlü vakitte yapıp deneyin bence.
Malzemeler:
1 bağ pazı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Tuz ve baharatlar(tuz,karabiber)

Yapılışı:
  • Öncelikle pazı yapraklarını önceden kaynattığımız suyla haşlıyoruz.Ama fazla haşlamayın.Sadece rengi dönene kadar haşlamanız yeterli.
  • Bir süzgece alın ve suyunu süzdürün
  • Ayrı bir tencereye yağı alalım ve üzerine yemeklik küp küp doğradığımız soğanı ekleyerek sotelemeye başlayalım.
  • Soğanın rengi dönünce üzerine doğradığımız pazı yapraklarını ilave edelim.Bu şekilde kavuralım.
  • Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim
  • Ocaktan almaya yakın yumurtasını kıralım ve fazla karıştırmadan yumurtanın pişmesini bekleyelim.Yumurta biraz pişince karıştırabiliriz.
  • Dilerseniz yumurtayı dağıtmadan da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...


Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...