6 Ocak 2015 Salı

Yumurtalı Pazı Kavurması


Malzemeler:
1 bağ pazı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Tuz ve baharatlar(tuz,karabiber)

Yapılışı:
  • Öncelikle pazı yapraklarını önceden kaynattığımız suyla haşlıyoruz.Ama fazla haşlamayın.Sadece rengi dönene kadar haşlamanız yeterli.
  • Bir süzgece alın ve suyunu süzdürün
  • Ayrı bir tencereye yağı alalım ve üzerine yemeklik küp küp doğradığımız soğanı ekleyerek sotelemeye başlayalım.
  • Soğanın rengi dönünce üzerine doğradığımız pazı yapraklarını ilave edelim.Bu şekilde kavuralım.
  • Tuzunu ve baharatlarını ilave edelim
  • Ocaktan almaya yakın yumurtasını kıralım ve fazla karıştırmadan yumurtanın pişmesini bekleyelim.Yumurta biraz pişince karıştırabiliriz.
  • Dilerseniz yumurtayı dağıtmadan da servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...