28 Şubat 2015 Cumartesi

Mıhlama Tarifi

Hafta sonuna yakışır bir kahvaltı yapmak istiyorsanız  o zaman sofranızda mıhlamaya da yer açmalısınız.Karadeniz'in yöresel bir lezzetidir.Sıcakken yemenin vermiş olduğu keyfi malesef soğuyunca bulamadığımız için piştikten kısa bir süre sonra hemen tüketilmesi gerekiyor.Karadeniz'in yöresel dil peynirini ve mısır unu kullanarak yaptım. Gerçekten enfes oldu.Sadece yağında cimrilik yaptım biraz :) Üzerinde yağ gezmesi gerekiyor aslında ama ben yağı biraz az ekledim.Yoksa yiyemezdim ;)

Malzemeler:
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı mısır unu
150 gr kadar dil peyniri

Yapılışı:
Tereyağını tavaya alalım ve eritelim.
Üzerine mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.Üzerine tel tel ayırdığımız dil peynirini ekleyelim ara ara karıştırarak erimesini sağlayalım.
Sıcak sıcak servis yapalım
Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...