5 Mart 2015 Perşembe

Karnabahar Çorbası

Tadına bakanların oldukça beğendikleri ve içinde karnabahar olduğunu anlamadıkları nefis bir çorba tarifi diyebilirim.Hatta karnabahar olduğunu söyleyince epey şaşırıyorlar.Kesinlikle denenmesi gereken bir çorba.Şiddetle taavsiye ederim :)
Malzemeler:
1 Küçük boy karnabahar
2 su bardağı et veya tavuk suyu
yeteri kadar su
3 yemek kaşığı dolusu un
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 orta boy soğan
tuz ve karabiber

Yapılışı: 
  • Tencereye tereyağını ve zeytin yağını ekleyin
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve pempeleşinceye kadar kavurun
  • Pembeleşen soğanın üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
  • üzerine et suyu veya tavuk suyunu ve yeteri kadar su ilavesiyle kıvamı açın
  • Hızla karıştırın ve topaklanmasını önleyin.
  • Çiçeklerine ayrılmış ve yıkanmış karnabaharları içine ekleyin
  • Karnabahar yumuşayana kadar arada karıştırarak pişmeye bırakın
  • Karnabaharlar yumuşayınca karışımı blendırdan geçirin.
  • Süt ilave edip tekrar kaynamaya bırakın.
  • Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
  • Bir iki taşım daha kaynadıktan sonra altını kapatın.

Afiyetler olsun...

Asyadan Esintiler'i fACE adresinden takip edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Şulem hiç içmedim karnabahar çorbası..Karnabahar yemeyen kuzular için güzel bir seçenek...Karnabaharı birde böyle deneyeyim bakalım...:) Ellerine sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen canım :) güzel yorumun için teşekkürler
      sevgilerimle...

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...